Проектът „Ние сме музиканти“ на Старозагорската опера – започва

На 5 март 2022 г. от 11:00 часа във фоайето на Държавна опера-Стара Загора започва изпълнението на проекта“Ние сме музиканти“. В продължение на две години той набира скорост в европейската платформа за иновативни оперни и балетни проекти FEDORA.

Утре Старозагорската опера ще прегърне в своя уютен дом първите свои „специализанти“. Някои от тях ще получат и своите първи главни роли в първия в България интерактивен сензорен спектакъл. Силата на изкуството е в помощ на децата със специални образователни потребности (СОП) и различни развитийни и поведенчески трудности, както и на децата, които нетърпеливо очакват своята среща с музиката. Солистката на Старозагорската опера сопраното Русалина Мочукова дълго се подготвя за този момент – с мисията на изкуството за предстоящите занимания в Арт терапевтичните и развитийни работилници, съзнавайки голямата отговорност, която поема тя и целият екип на  операта.

Пожелаваме от сърце сила, любов и вдъхновение!

На 5 март 2022 г. затуптява доброто сърце на Операта!

В началото водосвет за успехите на начинанието ще отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.

Уляна Кьосева