8-те японски вишни пред ОУ „Кирил Христов“ облякоха първомартенска премяна

По повод пристигането на Баба Марта – празника на мартениците и пролетта, екипът на ОУ „Кирил Христов“, под идейното ръководство на директора Господин Балъкчиев, реализира инициативата „Украси дърво за Първи март“. Тя се осъществи ден преди празника, на 28 февруари 2022 г., в часа на класа. Учениците от първи до седми клас и техните преподаватели декорираха с червено-белите украшения прекрасните, вече 10-годишни японски вишни, разположени по алеята пред училището. Активно съдействие при организацията оказа педагогическият съветник Георги Димитров. От ръководството на училището изказаха благодарност за творческия заряд и проявената креативност на всички класни ръководители и ученици от началния и от прогимназиалния етап, които се включиха в събитието, съхраняващо изконните български традиции и дух.

С впечатляващо майсторство и със завидни художествени умения седмица по-рано учениците, с помощта на учителите и родителите, изработиха мартенските декорации – една от друга по-красиви. Разбира се, не липсват и традиционните Пижо и Пенда за радост на най-малките.

Екипът на ОУ „Кирил Христов“ се надява  мартенската украса да допринесе за приповдигнатото настроение на Първи март и на следващите пролетни празници не само на учениците, но и на всички жители от квартала, които вече се спират и се любуват на ръчно изработените от децата мартенички.

Таня Николова