Ученичка от VІ ОУ „Св. Никола“ ще представя Стара Загора на Национален форум за млади лидери

През лятото на 2022 г. Биляна Карушкова – ученичка в VII клас от VI ОУ „Свети Никола“, гр. Стара Загора, ще участва в Националната конференция за млади лидери в град София.

Поканата е признание за отличния успех на момичето, спечелените многобройни награди от участия в спектакли на българска и на международна сцена с Балетна школа „Па Де Кре“, гр. Стара Загора, участието й в благотворителни събития и многобройни изяви, в които демонстрира силно лидерство.

Амбициозната Биляна е респектирана от историята и традициите на училището, които я мотивират да учи упорито и да постига целите си. Споделя, че в училище и в школата се е научила на труд, постоянство, отговорност и самодисциплина. Осъзнава, че без труд, какъвто и потенциал да има човек, не би могъл да го развие и да има успех. За нея доброта, човечност, приятелство, подкрепа и съпричастност не са просто красиви думи, а са същността на непреходните човешки ценности, които трябва да следваме и върху които да градим бъдещето си.

Като участник в конференцията, заедно с изявени ученици от цялата страна и от чужбина, Биляна ще направи още една стъпка по пътя към своето успешно бъдеще и ще натрупа ценен образователен опит. Ще има възможност да участва в интерактивни занимания, дебати, групови симулации, посещения на исторически обекти, които ще й помогнат да развие ключови умения, за да бъде ефективен лидер, а именно – поставяне на цели, решаване на проблеми, комуникация, работа в екип, уважение и характер. Ще участва в разработката на финалния проект на конференцията „Гласове на промяната“.

Пожелаваме успех на нашето златно момиче!

Дарина ГАЙДАРОВА

директор на VІ ОУ „Св. Никола“