Изложба „Изкуство от отпадъци“ в 9 ОУ“Веселин Ханчев“

Изложба „Изкуство от отпадъци“
Учениците от 2.б клас на 9 ОУ“Веселин Ханчев“ от клуб „Приятели на природата“ с ръководител Виолета Димитрова,в часовете по занимания по интереси, изслушаха приказката „Как се срещнаха Повелителите на рециклирането и Боклук Страшен“. Героите Харти, Стък и Пластика помогнали на Боклук Страшен да разбере, че е нужен и полезен. Затова го посветили в тайната на рециклирането.
Второкласниците реализираха екологичната идея за използване на отпадъците чрез средствата на изкуството. Учениците оцветяваха рисунки за пътя на рециклиране на хартия и стъкло. Изработиха апликации с природни материали и рисуваха красотата на различните сезони. Изложбата „Изкуство от отпадъци“ съчета тези дейности.
С много труд и творчество второкласниците придадоха нов живот на част от отпадъците в техните домакинства. Вдъхновени от идеята за опазване на околната среда, учениците изработиха цветя от найлонови торбички; кукли,пингвини,кашпи от пластмасови бутилки; бонбони от хартия; рибки, пеперуди, прасенце, калинки от картонени рула. Второкласниците вложиха старание и изобретателност в изработените предмети. Някои от големите експонати са създадени съвместно с родителите.
С изложбата „Изкуство от отпадъци“ по един своеобразен и забавен начин показахме ползите от рециклирането на отпадъци,като ги превърнахме в красива украса.