Деси Стефанова с дебют в ролята на Мими в „Бохеми“

Класическата история на Пучини за невъзможната любов между бохема Рудолф и пленителната Мими оживява на сцената на Държавна опера-Стара Загора на 18 февруари. След много пъти изигран блестящо образ на Мюзета, този път изящното сопрано Деси Стефанова дебютира в ролята на Мими.

През 2003 г. Деси Стефанова се дипломира в ДМА ”Панчо Владигеров”, София, специалност „Класическо пеене”. Дебютира в ролята на “Царица на нощта” в операта ”Вълшебна флейта” от Моцарт в постановка на Държавна Опера Стара Загора.Финалист е на международния конкурс Белведере, Виена (2002) и е лауреат на конкурса Мими Балканска, София (2002).В периода 2004 – 2006 г. е солист в Държавна Опера Стара Загора. От 2006 до 2012 г. участва в чуждестранни постановки (Италия, Австрия, Германия, Франция, САЩ и Словения).От 2012 г. отново е солист в Държавна Опера Стара Загора.

Спектакълът на операта „Бохеми” е сред най-забележителните продукции в репертоара на Старозагорската опера. Зрителите ще имат отново възможността да се насладят на динамичния, раздвижен, силно театрален спектакъл, въздействащ със своите нестандартни и респектиращи режисьорски и сценографски решения. Режисьорът Огнян Драганов поставя за втори път в своята кариера вълнуващата музикална драма, като привлича международен творчески екип и съзвездие от оперни таланти. Световно признатият румънски художник Каталин Арборе е автор на оригиналната и ефектна сценография, решена в кинематографичен ракурс с картини и образи от френските майстори Тулуз Лотрек, Пол Сезан, Антоан Бланшар, Едуард Кортес. Костюмите са сред последните авторски творения на утвърдената българска дизайнерка Цветанка Петкова-Стойнова, която облича героите в тоалети адекватни на епохата и в синхрон с цялостната веристична атмосфера на драматичната история за любовта.

На 18 февруари старозагорци и гостите на града ще видят още в главните роли своите любими изпълнители: Родолфо-Борис Тасков, Марсело-Валери Турманов, Шонар-Иван Кабамитов, Колин-Александър Марулев, Мюзета- Емилия Джурова, Беноа- Живко Добрев, Алсиндор Живко Добрев, Парпиньол –   Стоян Буюклиев, Офицер –      Игнат Желев, Сержант            – Петър ЯнкуловУчастват хор и оркестър на Държавна опера – Стара Загора, както и децата от Детско-юношеската студия за опера и балет на Държавна опера – Стара Загора.