ППМГ“Гео Милев“ с „Най-добър IT проект“ от „TEEN новатор уикенд на идеите 2022“

С купа и персонални грамоти за най-добра start-up идея в категория „Най-добър IT проект“ на Националния конкурс „TEEN новатор уикенд на идеите 2022“ се завърна отборът- победител на ППМГ“Гео Милев“ в състав: Венцислав Степанчев 11А, Мартин Стоянов-11Б, Стилиян Топалов 11Б, Юанис Салатне 11Б, Борислав Борисов 11 В, Александър Митев 10В и Сашо Тонев 10В клас.

Един от менторите  на отбора е  Йоан Петров- бивш възпитаник на гимназията, доказал се млад и много надежден специалист в IT сектора.

Участници в проекта с иновативна идея, разработена в екип, са също и учениците от 11А клас Денислав Николов, Илия Манолчев, Никола Попов и Николай Петков. Йоан Иванов, ученик от 11Б клас, участва в предтавянето със своя самостоятелна креативна идея.

„Тийноватор“ е програма, която помага на ученици в 10. и 11. Проектът е фокусиран върху стимулиране на креативното мислене на учениците и върху развиване на предприемаческите им умения. Ментори предприемачи от стартиращи и развити компании в България и с опит в различни сфери, помагат на учениците да открият страстта си и да я превърнат в печеливш стартъп проект. Методиката на обучение на Тийноватор е разработена на базата на успешни практики от Станфордския университет.

„Браво, момчета! Горди сме с вашия успех! Екипът на ППМГ“Гео Милев“ ви пожелава блестящо представяне на проекта и през месец март пред бизнесинвеститори! Защитете стабилно идеята си и очакваме реализиран вашия екипен труд! Успех!“ – пожелават от ППМГ“Гео Милев“.

Браво и от Долап.бг!