Виртуално ателие откри НЧ „Георги Бакалов-1933“ Стара Загора

Нова атрактивна рубрика „Виртуално ателие“ се появи на страницата на старозагорското Народно читалище „Георги Бакалов-1933“. Рубриката ще бъде постоянна, а темите в нея ще задават организаторите. Макар и виртуално, това е оригинален и ефективен начин за общуване с приятели, почитатели, фенове и всички добронамерени, смели, интелигентни и творчески настроени хора у нас и по света.

Първата тема е:“Близнаците -живот и вълшебство“.

„Ще очакваме Вашите мисли, снимки, преживени моменти , забавни случки с близнаци. Това може да сте Вие самите, Вашите приятели или съучениците, Вашите деца и т.н. – обяснява председателят на читалището Таня Михайлова.

Моля, изпращайте ни всичко, което считате за позволено, приятно, интересно, загадъчно, смешно! Опишете, разкажете, покажете!

Ако съберем достатъчно фотоматериали и писмени такива , ще издадем албум, в който ще подберем и публикуваме най-доброто. С Ваше разрешение , разбира се!!!

Нека Вашите безкрайно интересни разкази и снимки споделите с нас до края на месец март 2022 година!!!

Изпращайте на e-mail на читалището: nchbakalov@abv.bg

и на фейсбук страницата!“

Първото „намигане“ са публикуваните снимки между кучета и стопаните им и поразителната прилика между тях.

Не знаех, че НЧ „Георги Бакалов 1933“ има страница. Потърсих я и останах на нея повече от два часа. Беше ми безкрайно интересно и признавам си – изключително приятно, от интелигентния и изискан тон, от премерените текстове, от огромната дейност, който този малък-голям храм на духовността извършва от много години. Тук изобилства от концерти на самодейните състави, грамоти и награди на самодейци на различни фестивали и конкурси, организиране и провеждане на турнири и самостоятелни концерти, дейността на библиотеката.

Искам да Ви разкажа за библиотеката с библиотекар Донка Николова. Всички знаем, че по принцип в България културата е „деветата дупка на кавала“, а пък библиотеките са десетата дупка (за незнаещите, кавалът има общо осем пръстови дупки. В долната му част се намират още четири по-широки дупки, които не се затварят с пръстите, наричани от кавалджиите душници или дяволски дупки. Благодарение на тях се създава неповторимия звук на този музикален инструмент и от тези дупки много нещо зависи, но в разговорната реч не е така).

Т.е. винаги парите не достигат. И от тук е голямата изненада. Не зная какъв е бюджетът на читалището и каква е възможността му за отделяне на средства за закупуване на нови книги, но в тази малка квартална библиотека винаги можеш да намериш хубавата новоизлязла художествена литература. Може книгата да е само в един екземпляр, но я има. И ако е дадена на читател, когато се върне, г-жа Николова се обажда на чакащия да дойде да си я вземе.

В заемната винаги е много чисто, приветливо, уютно. И най-важното – гостоприемно. В повечето случаи читателите са приятели на библиотеката и на читалището като цяло. Сигурно заслугата за това е на Донка Николова – изключително внимателна, любезна, знаеща, подкупваща с интелигентността и харизмата си. Посетете библиотеката и ще се уверите в правотата на думите ми.

А сега, ако сте близнаци – посетете виртуалното ателие! Ако имате приятели или роднини – съобщете им новината.

Росица Ранчева