Два нови проекта подкрепя инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“ в Стара Загора

„Ти и Lidl за по-добър живот“ е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България, която компанията стартира през 2017 г.  в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

„За първите три издания в периода 2017-2019 г. сумата, която е дарена за реализирането на граждански проекти в Община Стара Загора е близо на 38 000 лв. По оценка на наши партньори техните преки и непреки ползватели са близо 25 хиляди души“, информира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

В рамките на четвъртото издание на инициативата, ще бъдат подкрепени още два нови проекта в град Стара Загора, които ще се реализират основно през тази година.

Проектът „Училището може да бъде и забавно с новите технологии“ на Народно читалище „Родина 1860“ ще подкрепи образователните потребности на малките ученици, като предложи иновативни модели и методи за забавно учене с дигитални и СТЕМ структури.

Втората гражданска инициатива е „За по-чиста природа, днес, утре и завинаги“ на СНЦ „Зелени Балкани – Стара Загора“. Ще бъде показан нагледно проблемът, свързан с уврежданията на дивите птици вследствие на пластмасовия отпадък в природата.

Сумата, която се дарява  е близо 17 000 лв., а очакванията са ползвателите да достигнат до 9000 души. Така общият брой проекти, които са подкрепени от инициативата  „Ти и Lidl за по-добър живот“ в Община Стара Загора за 4 години, са шест, а дарените средства над 54 000 лв.