Татяна Станчева е новият председател на Настоятелството на Старозагорска опера

На 4 февруари 2022 г. се състоя отчетно-изборното събрание на Управителния съвет на Сдружението с нестопанска цел „Настоятелство на Старозагорска опера”. На събранието присъстваха членовете на сдружението, както и директорът на Държавна опера – Стара Загора Огнян Драганов, художественият ръководител на балета Силвия Томова и Почетният член на сдружението Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан.

С пълно мнозинство бе избран за председател г-жа Татяна Станчева, която през годините сърцато  афишира своите огромни симпатии към дейността на Старозагорската опера. Тя и е активен участник в многобройни инициативи в подкрепа на театъра. От 2016 година Татяна Станчева е Почетен член на Старозагорската опера. В тричленния състав на Управителния съвет бяха избрани г-н Тони Куцаров и адвокатът Светлин Русев.

Огнян Драганов благодари на предишния председател на сдружението Георги Ранов за подкрепата през неговия мандат. В топла и оптимистична атмосфера новото ръководство на сдружението, представителите на Старозагорската опера и Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан си пожелаха още по-активно и ползотворно сътрудничество в името на общата кауза за просперитет и възход на операта и балета в Стара Загора.

На добър час на всички, за които Старозагорската опера е вдъхновение, кауза и любов!

Сийка Лапачка