„Най-усмихнат клас на 2021“ е 8 „а“ клас на ПГКНМА“Проф.Минко Балкански“

Учениците от VIIIa клас на Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф.Минко Балкански“ с класен ръководител Желюена Тодорова спечелиха 1 – ва награда в конкурса „Най-усмихнат клас на 2021“ в V – та категория – „ Най- усмихнати гимназисти“ 8-ми до 11-ти клас.
Усмихвайте се, деца, защото смехът е здраве и само щастливите и успешни хора знаят, че знанието и успехът носят щастливите усмивки!
За пореден път децата на България доказаха, че усмивката прави силата, която сплотява хората за по-добри каузи и успехи!

Национален конкурс за „Най-усмихнат клас на България 2021 –  уверени, дисциплинирани  и по-силни от всякога,   срещу КОВИД 19“  със Сдружение „УСМИВКА“ –  стартира от  01.10.2021г.  до 20.11.2021г.   с подкрепата на Община  Бургас  

По традиция  всеки първи петък на октомври , преди да настъпи есента, се отбелязва Световният ден на усмивката. Негов основател, както и автор на популярното усмихнато жълто личице, е американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през  1963. Днес усмихнатото лице е един от популярните емотикони не само в Интернет, но и навсякъде в нашия живот. 

Според Бел това трябва да бъде денят „посветен на доброто настроение и добрите дела“ и да преминава под мотото: 

Направи добро.   Помогни на някого да се усмихне. 

Бел смятал още, че това трябва да бъде ден, в който всеки да се усмихва и да дарява усмивки на околните. Датата е в началото на октомври, защото началото на есента определено има нужда от повече усмивки. 

За осма  поредна година Сдружение „УСМИВКА“   с подкрепата на  Община Бургас  организира Национален конкурс на тема „Най-усмихнатият клас на България 2021 – уверени, дисциплинирани  и по-силни от всякога,   срещу КОВИД 19“  със Сдружение „УСМИВКА“ –   от  01.10.2021г.  до 20.11.2021г. Конкурсът  се провежда в 6  категории . 

I-ва категория–„ Най-усмихнатите деца в детската  градина“ 

II-ра категория  – „Най-усмихнати първолаци“ 

III – та категория – „Най- усмихнат начален курс от 2-ри до 4-ти клас 

IV – та категория – „Най- усмихната прогимназия“ 5-ти до 7-ми клас 

V –  та категория – „ Най- усмихнати гимназисти“ 8-ми до  11-ти клас 

VI –та категория – „Най-усмихнати абитуриенти“   

Здравейте с Усмивка!  

Статистиката през годините  сочи, че с участието на  над 1200 училища и детски градини и над 30 000 детски усмивки над 150 публикации в медиите и весели репортажи в централните новини на bTV, СКАТ и Канал 0 “Най-усмихнат клас на България” е безспорно най-големия конкурс за усмивки в страната!