Предстоящо: ЗИМНИЯТ КРЪГ НА МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ

От 15 януари до 6 февруари 2022 г. предстои провеждане на зимния кръг на деветото издание на турнира „Математика без граници“, организиран от фондация „Математика без граници“, съобщи за медията ни учредителят на фондацията Любомир Любенов.

Поради пандемичната обстановката в света организаторите разшириха периода а провеждане му, вместо обявената начална дата 24 януари – на 15 януари. 2022 г.

Зимният кръг ще се проведе в познатия формат – 20 задачи с отворен отговор за всеки от класовете от 1 до 12 клас с време за работа не повече от 60 минути. Мястото на провеждане на кръга се определя от училищата и страните, партньори в провеждането на турнира.

След зимния кръг предстоят пролетен кръг и полуфинал в Стара Загора в началото на май за определяне на българските участници във финала

Финалът е планиран за 1 юли 2022 г. в Несебър.

Вече е готово и краткото видео за осмия финал на турнира – Mathematics Without Borders 2021, което можете да намерите в www.youtube.com

В есенния кръг на турнира участваха над 18 200 ученици от 24 страни:

Австралия, Азербайджан, Армения, България, Виетнам, Естония, Индонезия, Казахстан, Канада, Киргистан, Китай, Малта, Нигерия, Румъния, Русия, Северна Македония, Словения, Сърбия, Тайван, Турция, Узбекистан, Филипините, Хонг Конг и Черна гора.

Организаторите на турнира предоставят и електронен адрес за връзка: mwb_bg@mathematicalmail.com

за училища, които имат възможност и желаят да бъдат част от проекта „Математика без граници“.