Днес е световният ден на думата „Благодаря“

На 11 януари 1994 година за първи път се отбелязва световният ден на думата “Благодаря” (International Thank You Day). Предложението е направено от родения в Илинойс Ейдриън Сиукс Купърсмит.

Вече много години на този ден имаме пълно право да изразим благодарността си към  семейство, приятели, колеги и всеки, който  е направил деня ни  по-добър, по-усмихнат и позитивен. Една от най-красивите думи в  българския език, думата “Благодаря”, означава “дарявам благо, добрина, добро”.

Благодаря” всъщност е и най-простичкото послание, което можем да изречем помежду си. Да благодариш на някой за нещо е сила. Философите казват, че изричането на благодарност не е нещо сложно и голямо, но не всички хора са в състояние да изкажат или покажат благодарност с една единствена дума. Психолозите смятат, че думите на благодарност са “словесни ласки”, които душевно  стоплят и успокояват хората. Определящ е фактът, че думите на благодарност трябва да се изричат от сърце.

Получаването на „Благодаря” след услуга или добро дело автоматично ни кара да се чувстваме по-добре. Така че не забравяйте да награждавате всеки, заслужил вълшебната думичка. Не само днес, а всеки ден, защото без тази дума животът ни би бил мрачен и често лишен от смисъл.

И ние, работещите в „Dolap.bg“, казваме нашето огромно “Благодаря” на всички наши читатели, приятели и колеги! Надяваме се, през цялата година да имаме отново  много поводи за срещи и  благодарност към Вас!

Благодаря!