Спешно събират средства за спасяване живота и здравето на Моника Маринова

„Здравейте, приятели и земни ангели на милосърдието!
Казвам се Милена Желева. Това ще бъде най- трудният пост, който някога съм писала. Труден, защото животът е един голям кръговрат, в който днес си нуждаещият се от помощ, а утре си от страната на помагащ. И още по- труден ,защото е СПЕШЕН ЗОВ ЗА ПОМОЩ за много близък човек, когото много обичам.
Защо ви пиша, всичко това!?
Преди две години, по същото време на годината, аз бях тази с дарителска кампания, като нямах ни най- малка представа, какво трябва да направя за да събера нужните средства за лечението си. Тогава в живота ми се появи един ангел, който разпери криле вместо мен и повлече след себе си, много добри хора, които ми помогнаха.
Моят ангел се казва Моника Маринова. Наричам я така, защото тя е Човекът, който помага тук на земята на нуждаещите се хора. Била е организатор на много успешни, дарителски кампании и помага винаги щом има възможност.
Тя е основател и Председател на Сдружение на Тарловите пациенти в България- лечение без граници и се бори за правата на пациентите с редки болести. За всеки, който е с „ранено крило“ е опора, стожер, приятелско рамо, а за мен е сестрата, за която съм мечтала, но съм нямала. Съдбата много често е жестока и си прави с нас шеги.
Днес ролите се размениха и повече от всякога е нужно да се обединим и да помогнем на Мони, за да оздравее и да бъде пълноценна майка, за своите свидни рожби.
От дълги години, Мони има симптоми и оплаквания, за които лекарите нямаха обяснение.
За тези, които не са запознати с личната и история пояснявам, че през 2015 г. е диагностицирана с рядкото заболяване, периневрални кисти на Тарлов и чрез дарителска кампания, бива успешно оперирана в чужбина. След дълго и трудно възстановяване, успява да се изправи на крака от инвалидната количка и да се върне, към нормален начин на живот, естествено с някои ограничения, невидими за хората.
В началото на 2021г, здравословното и състояние, рязко се влоши. Беше приета в инфекциозна клиника, заради ковид. Всички симптоми, които отключи, като главоболие, силен световъртеж, гадене, повръщане, болки в корема и таза, срив в кръвното налягане, тахикардии, припадъци и много други симптоми и до ден днешен, продължават с пълна сила.
От началото на декември месец 2021г , симптомите и се задълбочиха и състоянието и рязко се влоши. Болките и са денонощни, неповлияващи се от обезболяващи. Не може да стои за дълго, седнала или права, защото болките в корема и, стават непоносими. При промяна в позицията на тялото, изпитва НЕЧОВЕШКА РЕЖЕЩА БОЛКА. Заради световържа се налага винаги да е с придружител. Физическото и състояние не позволява да работи, да се грижи за дома и семейството си. След всички консултации с лекари, и след неколкократни пролежавания в болници в гр. Стара Загора и гр. София, докторите бяха единодушни, че се касае за пост- ковид синдром и претърпя, какви ли не лечения за това. Естествено без резултат.
След поредният припадък, който се случи по време на преглед при лекар, се наложи по спешност да я отведат в бърза помощ. Последва скенер на бял дроб и случайно се установи, че черният и дроб е силно увеличен. Поради това се наложи втори скенер с контраст, този път на корем и малък таз. Установи се рядко заболяване- Синдром на лешникотрошачката. На разбирам език, вената на левият бъбрек е силно заклещена. Заради закъснялата диагноза и ненавременно лечение е развила други два синдрома. Синдром на тазова конгестия и портална хипертония. Всички кръвоносни съдове в корема и малкият и таз са засегнати и ненормално увеличени. Има притискане на важни структури и венозен кръвен застой. Има засягане на двата яйчника и матката. Тук е важно да спомена, че синдромите нямат нищо общо с кистите на Тарлов.
И така, започна се едно денонощно четене и търсене на информация, кой, как и къде, лекува тези редки синдроми. Направихме много консултации със специалисти, както в България, така и в чужбина. Всички лекари, потвърдиха диагнозите. Лечението е оперативно и мнението им е, че това трябва да стане възможно НАЙ- БЪРЗО, защото има риск двата бъбрека да откажат да работят, да се стигне до бъбречна недостатъчност, да развие чернодробна цироза, а третото даже ме е страх да го изрека.
Сами разбирате, че това са ЖИВОТОЗАСТРАШАВАЩИ състояния. В България само един лекар предложи операция, единствено за синдромът на лешникотрошачката. Предложената операция в България е отворена, като разреза е през целият корем, много е тежка, възстановяването е много трудно и реално това е решение само на един от проблемите, което не е вариант. Тук няма голям опит с тези редки синдроми.
Получихме оферти от двама специалисти в Турция, които предлагат, много сложно оперативно лечение на засегнатите кръвоносни съдове. Взехме трудното решение, операцията да се извърши в Турция, тъй като там имат по-голям опит.
Първата оферта е на стойност 42000 долара, като тази оферта покрива операцията за синдромът на лешникотрошачката и синдромът на тазовата конгестия. Ще има допълнителни разходи за изследвания,за тези два синдрома. За транспорт , пср-тестове , както за нея така и за нейния съпруг Димитър Маринов, който ще и бъде придружител, за пост-оперативното лечение и др.
Освен това в предвид, някои от симптомите, загуба на тегло 10кг за по – малко от шест месеца, неконтролируемо повдигане, повръщане и болка в стомаха след хранене, ще се извършат допълнителни изследвания, тъй като има симптоми, които насочват към редкият синдром на Уилки, което представлява разширение на вената на дванадесетопръстника, заседнал между SMA и аортата. Ако се потвърди синдром на Уилки, ще получим и втора оферта, което означава, че трябва да бъдем подготвени с допълнителни средства, като не знаем, колко ще са те.
Лечението ще се извърши от Д-р Сюлейман Озкан, Професор Д-р Мустафа Сайгин в болница BHT Clinic Tema Hospotal, гр. Истанбул. Операцията, която предлагат е роботизирана, по щадяща, като ще се направи през левият крак, ще се сложи стент на лявата бъбречна вена и ще се обработят всички засегнати кръвоносни съдове.
НАЙ КЪСНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ 2022г, СРЕДСТВАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪБРАНИ. Средствата, които са необходими за лечението и, са непосилни за семейството и. И ТУК Е МОМЕНТЪТ, В КОЙТО ДА ВИ ПРИЗОВА, ВСИЧКИ ЗАЕДНО, НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ ЗА МОНИ!
  Тя има нужда от нашата помощ, повече от всякога. Нека и покажем, че доброто, което е правила цял живот и продължава да прави ще се върне при нея с голяма сила
  Въпреки влошеното си състояние, тя през последната година не спираше да се занимава с дарителски кампании, със сдружението, с пациентите с кисти на Тарлов, да защитава правата на хората с редки болести, като пренебрегваше болката, семейство и дори самата себе си в името на това да помага. Колкото и да е силна и борбена, тя преди всичко е Човек, с чувства и емоции и е излишно да ви казвам, колко е уплашена, от това което и предстои. Ние ще бъдем нейният кураж, сила и подкрепа ❤️ Обичам те мила моя, заедно ще успеем  ❤️ Ти ще бъдеш отново здрава и при семейството си! Мони и Нели имат нужда от своята майчица, която да се грижи за тях и да ги закриля. Ние ще бъдем до теб, а ти само бъди силна и вярвай в чудеса!
Начините чрез, които можете да помогнете на Мони:
 ❤️ Като се включите в групата, в която се провежда онлайн Благотворителен базар Нека се Обединим за Мони
 ❤️  Като поставите дарителска кутия в нейна подкрепа, като за целта, който желае да го направи да пише до страницата, Нека се обединим за Мони, за да можем да ви я предоставим!
  ❤️Дарителска сметка ПУЛС: Банка ДСК, гр. Стара Загора
Титуляр: Моника Милкова Маринова / Monika Milkova Marinova
IBAN:   BG97 STSA 930000 228 32920
BIC:  STSABGSF
Валута:  лева
  ❤️PayPal: helpmoni@abv.bg
  ❤️Револют: @dimitao4lf
  ❤️Като организирате събитие в нейна подкрепа. При необходимост от съдействие се свържете с нас.
⚠️ Няма DMS и няма да се прави, предвид спешността на кампанията❗
Благодарим на всеки, който ще застане до нас ❤️
 Благодарим на всеки, който ще подкрепи Мони ❤️
 Споделяйте и призовавайте, за да достигнем до повече хора с добри сърца ❤️
 Нека доброто бъде заразно!“
Милена Желева