С военен церемониал Стара Загора почете 174-та годишнина от рождението на Ботев

Честването на 174-та годишнина от рождението на гениалния поет, публицист и революционер Христо Ботев, събра пред бюст-паметника му в полите на парк „Митрополит Методий Кусев“ старозагорци, за да отдадат почит към живота и делото му.

В събитието участваха Военният духов оркестър с диригент кап. Цветомир Василев, знаменна група и почетна рота от Втора Тунджанска механизирана бригада. Тук бяха зам.кметовете на Община Стара Загора Иванка Сотирова, Милена Желева и Красимира Чахова, общински съветници, областният управител на област Стара Загора Иван Чолаков, представители на партийни и неправителствени организации, общественици, много граждани.

Поради спазване на противоепидемичните мерки се извърши само церемонията по поднасяне на венци от името на организаторите от  Втора механизирана бригада от състава на Сухопътни войски и Община Стара Загора, както и от Общински съвет Стара Загора, областен управител, СУ „Христо Ботев“ . Цветя положиха много граждани и представители на организации.

Сигурна съм, че когато оркестърът засвири „Мила Родино…“, всеки си припомни безсмъртните Ботеви стихове:“…Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира..!“

Росица Ранчева