Отвориха коледните базари в Стара Загора

Навръх Никулден (6.12.2021г.) започна традиционният коледен базар в Стара Загора. За десета поредна година малките къщички създават празнична атмосфера в града. Те са разположени в централната градска част – в парк „Пети октомври“ и по бул. „Цар Симеон Велики“- южно от Музея на религиите.

В уютните магазинчета можете да намерите коледна украса, лакомства -понички и захарен памук. Търговците предлагат още топли ръкавици, шапки и специални чорапки. За най-малките има специално ръчно изработени подаръчета, а за по-големите – сувенири, символизиращи Рождество Христово.

На територията на коледните и новогодишните базари е разрешена продажбата само на детски играчки, дребни подаръчни комплекти, коледни аксесоари и украса; скара, вурстове, вино и пакетирани захарни изделия.

Забранена е търговията с цигари и алкохолни напитки с действително алкохолно съдържание по обем над 18 % vol., пиротехнически изделия и взривни вещества, които създават опасност за живота и здравето на гражданите, както и конфекция, трикотаж, бельо, промишлени стоки.

Коледният базар ще остане отворен до 7 януари 2022 г.

Павлина Дудева