Старозагорски младежи организират коледна благотворителна кампания  „Дари, за да зарадваш“ преди Коледа

Младежки общински съвет Стара Загора стартира за трета поредна година Коледното издание на благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“. Кампанията има за цел да помогне на човек в нужда. „Ние – младежите, а и всички граждани, към които се обръщаме,  можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година. Ако искаш да дариш и да зарадваш, направи скромно дарение на човек в нужда, за който един топъл обяд или  хранителен пакет означава много”, разказват организаторите.

„Призоваваме в кампанията да се включи всеки, който има желание и може да отдели поне един пакет хранителни продукти или консерви с дълготраен срок на годност“, допълват още младежите.
„В тези трудни времена човек винаги трябва да гледа как да се приспособява към дадената среда и макар и МОС да сме затруднени да изпълняваме инициативите ни както преди, тази обстановка ни накара да бъдем по- креативни и да разберем, че нещата винаги могат да се случат и по друг начин“, категорични са учениците.

И това издание на инициативата е подкрепено от Лео Клуб Стара Загора Августа. Събраните продукти ще бъдат предоставени на социалната кухня към  православния храм ,,Св. Паисий Хилендарски“, намиращ се в кв. „Зора“.

Всеки, който желае да се включи в кампанията  трябва да има в предвид, че хранителните пакети / боб, ориз, леща, грах, макаронени изделия, нишесте, брашно, сол, захар, олио или консерви/ трябва да  са с дълъг срок на годност и без нарушение на опаковката.

Даренията ще се събират в  Младежкия дом, намиращ се на бул.”Патр. Евтимий” 176 –  до 20.12., всеки работен ден от 08.30 до 20.30 часа. За повече информация – на тел.042639974 или за учениците – от представителя на Младежки общински съвет в съответното училище. „Нека отворим сърцата си, за да дарим и зарадваме”, допълват организаторите.