Поздрав от Дарина Гайдарова, директор на VІ ОУ „Св.Никола“

Уважаеми Светиниколци,

НИКУЛДЕН е особено празничен за всички нас, които носим в сърцата си чудотворната сила да сътворяваме училището като едно по-добро място, в което да изградим и сбъднем мечтите си.

На този ден отдаваме почит на светеца, дал име на най-старото школо в Стара Загора – Светиниколското, чийто наследник е нашето Шесто основно училище. Затова нека днес сведем глава за поклон пред делото на поколения велики българи, оставили традиции в образованието.

За историята 180 години са кратък момент. За нас това са два века достойнство. Много са делата и думите на всички, свързали живота си с нашето училище. Много са поводите за гордост, много са и постиженията.

Скъпи ученици,

Носете с гордост името Светиниколци! Свято пазете завета на предците и страстно следвайте порива към знание! Смело се изправяйте пред предизвикателствата на съвремието, приемайте изискванията на настоящето и гледайте отговорно към бъдещето!

Уважаеми учители, скъпи ученици,

Днешният празник е символ на вярата и силата на духа, които са ни толкова необходими, за да продължим да пишем богатата история на любимото ни Светиниколско училище.

Бъдете здрави и се гордейте, че сте наследници на първото светско взаимно училище в Стара Загора!

Честит празник!

Дарина Гайдарова

Директор на Шесто основно училище „Свети Никола“