„Щедрият Вторник“ – една от каузите на Сдружение „Самаряни“

Послание от Сдружение „Самаряни“:
„ЩедриятВторник – това е денят, в който даряваме и празнуваме щедростта.
#GivingTuesday е глобална инициатива, която се заражда в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи.
#GivingTuesday дава възможност на бизнеса, благотворителните организации и местните общности да обединят усилия в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи и да напомнят на хората, че дарителството е неотменна част от ежедневието ни и начин да използваме парите си, за да променим нечий живот.
#GivingTuesday се отбелязва в над 100 страни по света, включително САЩ, Канада, Великобритания, Русия, Германия, Испания, Сингапур, Австралия и Бразилия.
В България, благодарение на Фондация BCause: в помощ на благотворителността, от 2014 г., ежегодно също се отбелязва #ЩедриятВторник. Тази година той е на 30. ноември и насърчава щедростта, благотворителността, филантропията, дарителството в подкрепа на 12 каузи на различни неправителствени организации, които са в областта на екологията, образованието, подкрепата на деца от уязвими групи, жени, жертви на насилие, науката и др. В рамките на организиран от Фондация BCause Акселератор – засилено практическо обучение, основано на 25 години опит в дарителски кампании и с помощта на външни експерти, одобрените организации преминаха през всички елементи на планиране на успешна дарителски кампании, и подкрепени от ментори, днес те могат да бъдат открити и на двете дарителски платформи – Платформата.bg и DMS 17777.
Една от 12-те каузи на #ЩедриятВторник е и каузата на Сдружение “Самаряни” – “Да създадем заедно защитен кът за детски игри!” за ремонт на детски кът, който да се превърне в едно красиво място за игра на децата в Кризисен център “Самарянска къща”, с нови люлки, няколко нови играчки, красива дървена къщичка, мека зелена трева и красива, пъстра оградка…
Ние вярваме, че #ДетствотоНеБиваДаБоли#ДетствотоЕВремеЗаИгри! И отправяме покана: #иТИДари!“