Украсяват елхите в Стара Загора

Започна украсата на двете празнични елхи, които ще светнат в пъстра коледна премяна, потапяйки града и всички негови жители и гости в приказната магия на предстоящите светли коледно-новогодишни празници.

С разноцветни играчки и хиляди светещи лампички ще заблести стройната жива елха на площада пред Община Стара Загора.

Другата елха – 13-метрово коледно дърво, предоставено от Руското посолство в България, е разположено на пешеходната част на бул. „Цар Симеон Велики“, пред Музея на религиите и базара от коледни къщички. На 3 декември 2021 г. (петък) точно в 17:30 часа Стара Загора ще грейне в ослепителна коледна премяна. Гост на събитието се очаква да бъде и Нейно Превъзходителство г-жа Елеонора Митрофанова, извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация в България.

Необичайната противоепидемична ситуация ще попречи на Дядо Коледа да пристигне в Стара Загора и с вълшебния си жезъл да запали светлините на града, но това ще направи дистанционно. С магията на Коледния дух ще ни зарадват прекрасните коледни песнички на децата от Вокална студия „Усмивки“ при Народно читалище „Родина 1860“. Те ще звучат и ще бъдат част от създаването на коледна феерия.

Снимки: Фейсбук страница Култура и туризъм към Община Стара Загора