Осветиха възобновения църковен магазин в Казанлък

На 30 ноември 2021 г. Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан освети възобновения църковен магазин към архиерейското наместничество в град Казанлък. Той спира да функционира малко след кончината на блаженопочиналия митрополит Панкратий в края на миналия век.
„Дълги години казанлъчани имаха възможност да закупуват икони, книги и сувенири само от храмовете. Приех присърце идеята на архиерейския наместник Петко Мотев, до когото миряните са адресирали нуждата си от църковен магазин. И ето днес, по Божия воля, в деня, в който почитаме паметта на Свети Андрей Първозвани, поставяме основата на това начинание, което е от полза роду и за прослава на Бога.“, каза владиката минути след освещаването.
В присъствието на архиерейските наместници от духовните околии на епархията беше направен и водосвет за обновяването на сградата на архиерейското наместничество и храм “Успение Богородично”. Непосредствено след това се проведе и традиционната свещеническа конференция в града на розите, която вчера започна от престолния град Стара Загора. Представяне на доклади от свещенослужителите предстоят и в Нова Загора, Чирпан, Харманли и Свиленград.
Благовест Илиев