Посолството на САЩ обяви конкурс за стипендии за лятната програма “Работа и пътуванe“

Посолството на САЩ обяви конкурса за стипендии от Посланическия фонд за лятната програма „Работа и пътуване“ (Summer Work&Travel Program – SWT), който дава възможност на студенти от България, Армения, Азербайджан и Грузия да участват в програмата „Работа и пътуване“ – BridgeUSA.

През лятото на 2022 година стипендиантите на Посланическия фонд ще участват в програмата „Работа и пътуване“ (SWT) като всички останали участници – те ще заминат за Съединените щати за период от максимум четири месеца по време на лятната си ваканция, ще работят сезонна работа и ще могат да упражняват английския си, общувайки с американци. Стипендията покрива и разходите за тридневен семинар в Ню Йорк, който ще се проведе веднага след пристигането в САЩ, самолетен билет за отиване и връщане, таксата за участие в програмата „Работа и пътуване“ (SWT), както и други разноски (подробности може да намерите на уебсайта на програмата).

Българските студенти вече могат да кандидатстват по програмата на сайта:https://www.swtscholarships.org/bulgaria . Крайният срок за кандидатстване е 1 декември.

Посланическия фонд за стипендии по програмата „Работа и пътуване“(SWT) се финансира от Държавния департамент на САЩ, като целта е да се насърчи взаимното разбирателство между младите хора в Съединените щати и тези от други страни. Стипендиите предоставят възможност на студенти с лидерски качества от определени страни да демонстрират желанието и интереса си към развитието на междукултурни умения, да придобият професионален опит в САЩ, да подобрят владеенето на английски език и да споделят с американците своята собствена култура.