РУО връчи годишните си награди „Митрополит Методий Кусев“

За трета година Регионалното управление на образованието Стара Загора (РУО) връчи годишните си награди по повод Деня на народните будители – плакет с образа на Митрополит Методий Кусев.

За значими постижения в професионалната педагогическа дейност и принос в системата на предучилищното и училищното образование РУО удостои с наградата „Митрополит Методий Кусев“ педагогическите колективи на детска градина „Славейче“ в Казанлък и на ОУ „Кирил Христов“ в Стара Загора.

Номинацията на ОУ „Кирил Христов“ е по мотивирано предложение на Обществения съвет. „Основно училище „Кирил Христов“ – Стара Загора е едно от училищата, избрало да използва иновативни образователни процеси и методи на преподаване, подкрепени с дигитални средства“, се казва в предложението. Сред мотивите са още много национални и международни проекти и програми, в които ОУ „Кирил Христов“ участва. Многобройни са медали и отличия на учениците, модерна и богата материално-техническа база – както в класните стаи, така и в интериорните пространства; обособената уникална музейна сбирка, посветена на поета Кирил Христов – патрон на училището, кабинетите по компютърно моделиране с техника от най-ново поколение: интерактивни дъски със сензорен екран и таблети; просторната и модерно оборудвана конферентна зала, както и фактът, че училището е учебна база на Педагогическия факултет към Тракийския университет“.

Честита заслужена награда на г-н Балъкчиев като успешен ръководител на екипа и на целия педагогически колектив за професионализма и креативността в работата, която приемате като своя мисия и призвание!

Индивидуални награди в категория „Детска градина“ се присъждат за директор – на Росица Димитрова, от ДГ № 68 „“Патиланско царство“ в Стара Загора и за учител на Олга Делчева от детска градина No 3 „Ян Бибиян“ в Стара Загора.

Отличените в категория „Училища“ са Таня Тотева – директор на ПГ по селско стопанство в Чирпан и Денка Иванова – учител във Второ основно училище „П.Р. Славейков“ в Стара Загора.

Наградите бяха обявени от Татяна Димитрова, началник на РУО – Стара Загора, на онлайн церемония по награждаването, която се проведе на 29 октомври 2021 г..

Наградените са определени от специално назначена комисия от РУО.

Росица Ранчева