Станислава Василева е новата „Мисис България Universe“

34-годишната Станислава Василева от град Раднево е новата носителка на титлата „Мисис България Universe”. Сред отличените на снощната церемония са и Боряна Янева – Мисис България International, Силвия Величкова – Мисис България Europe и Поля Райнова – Мисис България World. Повече от 420 бяха кандидатките за короните на предварителния кастинг, а специална комисия определи 14 от претендентките, които се бориха във финалния етап на надпреварата. Тя се състоя в 3 кръга – дефиле пред жури и публика в различни тоалети. Високо компетентното жури в състав –  носителките на титлата „Мисис България“ през годините, както и представители на спонсорите между които Верджиния Кръстева, Велина Узунова – Мисис дама на годината , изпълнителят Тодор Димитров-Торино, журналистът Нели Пандилова, Верджиния Кръстева и Иван Рупчин, оценяваше внимателно всеки един детайл в представянето на красивите дами. Изключително емоционален за участничките е кръгът, в който близък за тях човек споделя най-добрите им качества, които ги правят достойни за победа. „За някои може и да прозвуча клиширано, но Станислава е примерът за това каква трябва да бъде една жена! Освен любяща и грижовна майка и съпруга, тя съчетава палитра от качества – целеустременост, решителност и увереност. Всичко останало го виждате! Гордея се, че съм не просто неин съпруг, но и баща на децата ѝ!“, каза Васил Василев, мъжът, за когото новата Мисис България Вселена е щастливо омъжена вече 11 години. Заедно развиват семеен бизнес в сферата на земеделието. Сред най-силно подкрепящите я в публиката бяха още синовете й Теодор и Георги, майка й Янка, както и много приятели.

„Сбъднах мечтата си! Чувството да носиш короната на Мисис България Вселена е неописуемо! Благодаря на хората, които повярваха в мен! На първо място на моето семейство – моята опора и най-силна подкрепа! На дизайнера на роклите ми София Борисова, на гримьора ми Христина Герасимова и на фризьора ми Ренета Георгиева. Не на последно място благодаря на организаторите за възможността да се включа в изживяването!“, каза минути след коронясването си Станислава Василева. Тя допълни, че това, което обединява всички участнички е не просто красотата, а и желанието да бъдат посланици на доброто и да застават зад редица каузи. Все още не е ясно къде ще се проведе и световната надпревара, на която радневката ще представя България.

Водещи на събитието бяха Елизабет Методиева – Miss top of the world и Мисис България 2007 Мариана Маринова, а сред специалните гости се отличи присъствието на Malka Devenish  – вице Мисис Вселена и национален директор за Колумбия .

Четвъртата подгласничка също е от област Стара Загора. Казанлъчанката Антония Велинова е семейна, с едно дете на 8 години, занимава се с бизнес.

Припомняме, че това не е първата представителка на региона с престижно отличие. Преди няколко години старозагорката Ива Гургуриева освен победа в националния конкурс, представи България на Мисис Европа 2017, където стана първа подгласничка на победителката в оспорваната надпревара – гибралтарката Давиния .

Благовест Илиев