Старозагорски театрали поставят началото на вишнева градина в града на поетите

На 1 ноември 2021 г. – Деня на народните будители, творческият екип на предстоящата премиера „Вишнева градина“ от Антон Павлович Чехов на Драматичен театър „Гео Милев“ Стара Загора, ще посади 7 вишневи дръвчета. Началото на събитието е 13:00 ч. , мястото – градинката между северната страна на Стария театър и източната част на Античния форум „Августа Траяна“.

Дръвчетата, които са с височина 1.20 м.-1.50 м. са закупени от разсадник с лични средства на артистите. Мястото в абсолютния градски център е определено от ландшафтен архитект – главен специалист в Община Стара Загора и с одобрението на ресорния зам.кмет.

Актьорите не само ще засадят вишничките, но и ще се грижат за тях през всичките сезони, сподели за Dolap.BG Христофор Недков.

Дръвчетата ще бъдат засадени в група , по-компактно. Има възможност при желание от други творчески гилдии или обществено активни лица, градината да се разшири с нови насаждения.

Идеята на артистите е, след време Вишневата градина да се превърне в емблематично място за срещи, за приятелства и релакс.

Това ще бъде втората вишнева градина в Стара Загора. Първата е вече доста пораснала и краси северната градина на Основно училище „Кирил Христов“.

Росица Ранчева