Децата и дивата природа на България получиха впечатляваща подкрепа от TELUS International Bulgaria

Инициативата TELUS Дни  на подкрепа привлече повече от 800 доброволци, а общата стойност на дарението възлиза на 100 000 лв.

 Най-голямата доброволческа инициатива на TELUS International Bulgaria приключи със забележителен успех. TELUS Дни на подкрепа се проведе за осма поредна година и обедини повече от 800 доброволци в името на две основни каузи – децата и дивата природа на България. В резултат, TELUS International Bulgaria ще подкрепи финансово каузите на инициативата, като общата сума на дарението към 5 граждански организации, които ще получат помощта, e в размер на 100 000 лв.

Тази година TELUS Дни на подкрепа беше реализирана в изцяло нов формат, напълно съобразен с пандемичните условия в страната, в периода 30 септември – 13 октомври. В благотворителната инициатива се включиха служители на TELUS International Bulgaria, техни приятели и семейства, журналисти и популярни личности. Те имаха на разположение две седмици, а целта на всеки от тях – да измине 70 км чрез физическа активност. Компанията пое ангажимента да превърне техния успех във финансова помощ, насочена към двете мисии на инициативата – „За нашите деца“ и „За нашата природа“.

Доброволците показаха изключителна ангажираност и отдаденост към каузите и успяха не само да „изкачат Еверест“ заедно, каквото бе и предизвикателството, но и да „обиколят земното кълбо“. Участниците във виртуалния маратон изминаха общо близо 60 000 км, дарявайки от своето време за благотворителните каузи  над 11 000 часа. Изминатото от тях разстояние е повече от обиколка около Земята.

Петте организации, които ще получат финансова подкрепа от тазгодишното издание на TELUS Дни на подкрепа, са:

Фондация „Дечица“ и Център за настаняване от семеен тип „Любен Каравелов“ в София, като със средствата ще бъде закупен осигурява  нов миниван. Те имат спешна нужда от превозно средство, което да използват, включително и за посещения на децата при лекар.

Фондация „За Нашите Деца“ в Пловдив ще получи нужната финансова помощ за изграждане на рехабилитационна зала в Комплекса за ранно детско развитие в града. Тя включва специализирано оборудване, както и помощ за доизграждане на Академия за родители и съоръжения в центъра, сред които е и рампата за трудноподвижни хора.

Подкрепа получава и фондация „Нашите недоносени деца“. Фондацията работи усилено в посока въвеждане на семейно-ориентирана грижа за недоносените бебета по време на болничния им престой. За „Дом за медико-социални грижи за деца“ в Плевен ще бъде осигурено финансирането за изграждане на специална семейна стая за кенгуру-грижа. Изграждането на стаята ще позволи прилагането на метода „кожа до кожа“, в помощ на недоносените бебета и техните родители.

Ценна помощ получи и Център „Приятели на Зита“ към Сдружение „Конна терапия“ в с. Кокаляне, където се провеждат терапии с коне за деца със специални нужди. За центъра ще бъдат осигурени всички нужни средства за отглеждане и грижа за конете-терапевти в рамките на следващите 12 месеца.

Спасителният център за диви животни към „Зелени Балкани- Стара Загора“ е още една организация, която получава финансова подкрепа – за закупуване на нова „дива“ линейка. Тя ще е специално пригодена за спасяването на бедстващи диви животни в България.

За поредна година доброволческата инициатива TELUS Дни на подкрепа успя да обедини стотици хора, готови да направят добро, а TELUS International Bulgaria остава вярна на мотото си: даваме там, където живеем.

 

За TELUS International Bulgaria

С екип от над 3 800 души в София и Пловдив TELUS International България е най-големият работодател в Business Process Outsourcing (BPO) сектора у нас. Компанията също така е доставчик на дигитални и технологични решения в сферата на обслужването на клиенти. Общият брой на служителите в TELUS International на глобално ниво е приблизително 55 000.

В допълнение към възможностите за работа от вкъщи с цел запазване на здравето и безопасността им, компанията предлага на служителите си, разположени в три офиса в София и Пловдив, едни от най-модерните и комфортни работни пространства у нас, както и над 40 допълнителни социални придобивки като собствен фитнес, йога, групови тренировки, психолог, масажи, транспортни карти и други.