В ДГ „Светлина“ напълниха бурканите

Все по-често и все повече млади семейства проявяват интерес към приготвянето на различни зимнини. Правенето на вкусотии за зимата има своите дълбоки традиции в българския бит. Хората държат на качествена и здравословна храна. Домашно приготвените са възможност да се докоснем до запазените рецепти от миналото.

В детска градина „Светлина”, Стара Загора, здравословното хранене е част възпитанието на децата и е заложено в стратегията за работа на детското заведение.

Ароматите нахлуваха от занималните през отворените врати дразниха апетита и любопитството ни в седмицата от 18 до 22 октомври 2021 г.

От най-малките до децата от четвърта група със съдействието на родителите във всяка група кипеше усилен труд за приготвянето на вкусна зимнина. Бяха направени туршии, компоти от дюля и круша, тиквеник и здравословни бонбони. Част от зеленчуците набрахме направо от градината в двора.

Цялата продукция ще бъде изложена на Пазар на открито в детската градина. Всеки, който желае ще има възможност да опита домашно приготвените, здравословни зимнини от децата.

Изграждането на хранителни навици е изключително важно да се стане още в ранна детска възраст, защото първите 7 години са основополагащи. „ Ти си това, което ядеш” беше казал Мартин Рохари.

Това са само част от отговорите, които ни вълнуват.

Децата са като отворени книги -важно е какво ще запишем в тях.

Йоанна Димитрова

директор на ДГ „Светлина“