50 тиса и 1 кедър засади за рождения си ден старозагорката Анастасия Гидикова

С благородна инициатива отбеляза 50-ия си рожден ден старозагорката Анастасия Гидикова. През изминалия уикенд със семейството и приятелите си, тя засажда 50 броя тисове и един кедър в парк “Аязмото”.

Питаме я защо?

“Защото половин век живея в моя любим град, в който е всичко и са всички, които обичам. Защото засаждането на дървета е  начин да подобрим града ни и живота ни. Защото тисовете са специфични и рядко срещани насаждения. Защото дърветата създават въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването, освен това носят красота и зеленина и доказано правят хората по-спокойни, по-добри и здрави. Защото остава следа и това е нещото, което всеки трябва да изпита. Защото трябва да дадем пример на децата си, как заедно защитаваме и се борим за това, което обичаме – отговаря категорично тя. Благодаря от  сърце на всички, с които  сътворихме зелена красота и оставихме следа заедно и с любов към нашата Стара Загора и нашето Аязмо! Благодаря на Община Стара Загора  и звено „Озеленяване и комунални дейности“ за възможността да реализирам идеята си и за пълното им съдействие!”, казва още Анастасия Гидикова.

Тя  два пъти е оглавявала Лайънс клуб Стара Загора- Августа. Към момента е зонален председател на Зона Изток Дистрикт 130 България. Притежава дългогодишен управленски и административен опит в различни сфери – земеделие, застраховане, общински пазари и собственост, IT технологии, електронно управление, с реализирани проекти в различни направления. Докторант и преподавател е в Тракийски университет, гр. Стара Загора. Завършила е “Маркетинг и мениджмънт” в Държавна академия “Серго Орджаникидзе”, гр. Москва, с допълнителни магистратури и квалификации по “Здравен мениджмънт” от Стопанска академия “Д. А. Ценов”, гр. Свищов,  учител по Икономика от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, както методика на научните изследвания от Тракийски университет, гр. Стара Загора.

На първо място винаги поставя семейството си. Майка е на двама сина.

“Обичам родния си град и хората до мен в радостни и тъжни моменти. Обичам морето, защото то е като любовта. Вечно и винаги се връщаме към него, за да може в тишината и вълните му да чуем, че правилния отговор на всички въпроси е любовта. Любовта към семейството, към ближните, към децата, към живота, към работата и заобикалящата ни среда.”, разказва за себе си юбилярката.

Благовест Илиев