Комплексът за социални услуги днес навършва 16 години

Фондация „Мисия Криле” спечели отново конкурса пред Община Стара Загора за управлението на Комплекса за социални услуги в Стара Загора. През следващите три години организацията ще предоставя шест вида социални услуги: „Информиране и консултиране“, „Общностна работа“, „Обучение за придобиване на умения“, „Осигуряване на подслон“, „Терапия и рехабилитация“ и „Застъпничество и посредничество“, за които беше наскоро лицензирана към новата Агенция за качество на социалните услуги.

Днес, 5 октомври, се навършват и 16 години от основаването на Комплекса за социални услуги. За този период  e оказана подкрепа на близо 11 000 деца и родители. Около 450 от тях – майки и деца без подслон, са настанени в Звено „Майка и бебе“. Повече от 150 специалисти и над 400 доброволци работиха за повишаването на благополучието на семействата, потърсили в комплекса помощ. Над 2100 са дарителите помогнали през годините в различни инициативи. Средно месечно близо 150 деца и възрастни ползват услуги в Комплекса. Зад всички цифри стоят десетки хиляди часове в търсене на решения в най-добрия интерес на децата.

Мисията на Комплекса за социални услуги е да бъде сигурно, дружелюбно, отворено и подкрепящо място за деца и родители, преминаващи през различни житейски страдания.

„Усилията на екипа ни продължават да са насочени към развиване на уменията за родителстване на родните семейства на децата. Стремим се да им помогнем да върнат достойнството си, да открият силните си страни, да намерят подкрепа, за да продължат напред.

През годините Комплексът се разви като място, в което жертви на насилие – деца и жени, търсеха убежище и помощ; майки с деца, останали без подслон, поискаха закрила; деца, живеещи в институции, учиха нови умения за живота и се забавляваха; родители, разкъсвани от конфликти, намираха отговори; кандидат-осиновители и приемни родители получаваха знания и подкрепа; родители на деца с проблеми в развитието намираха надежда.

Благодарим на на всички партньори, колеги, доброволци, дарители, клиенти, съмишленици и приятели за доверието през годините!“ – казват от Фондация „Мисия Криле“.