Детско-юношеска студия за опера и балет ще приема нови малки артисти

Детско-юношеско студия за опера и балет  „Маргаритки“ обявява прослушване на 2 и 3 октомври /събота и неделя/ от 11,00 ч. в Държавна опера-Стара Загора

В прослушването могат да участват всички желаещи на възраст от 5 до 16 години.

–        Балетна школа –Децата трябва да бъдат облечени в удобно облекло и да си носят туфли (цвички). На прослушването ще бъдат оценени техните физически данни, чувство за ритъм и артистични заложби. Подготовка на танц не е необходима, но ако има такъв, моля музиката да се носи на CD или флашка.

–        Вокална школа – На прослушването ще бъдат оценени вокалните умения на децата – точно интониране, правилна дикция, както и  чувство им за ритъм и артистичните им заложби. Моля, кандидатите да подготвят една песен по избор и да носят музиката на CD носител или флашка.

Очакваме ви!

Ръководител на ДЮСОБ е Йова Петкова. Почетен ръководител на балетната школа е примабалерината Снежана Дескова, а ръководители са Богдана Сергеева, Ивелина Николова, Емилия Ставрева. Ръководител на вокалната студия е Инна Андреева. Ръководител на подготвителна група към студията е Боряна Петрова.

Детско юношеска студия за опера и балет „отвори врати“ от началото на новата учебна 2015/2016 година. Операта на Стара Загора приюти в огромната си сграда талантливите малки артисти като им предостави  зали за репетиции, сцена и възможности за изява.

Децата от вокалната студия  изпълняват от занимателни и поучителни песнички за        най-малките,  до сложни полифонични /на няколко гласа/ песни със съвременен аранжимент. Участниците в танцовата група изпълняват  както сюжетни танци, така и модерен и класически балет.

ДЮСОБ има  многобройни изяви и в спектакли на Държавна опера, Стара Загора – оперите „Бохеми“, „Турандот“, „Лучия ди Ламермур“, „Тоска“ и др., в балетите „Лешникотрошачката“,  „Лебедово езеро“, „Фантастичното дюкянче“, „Снежанка и седемте джуджета“ и др.

От 2015 г. ДЮСОБ натрупа и репертоар. На сцената на Операта бяха реализирани мюзикълите „Едно лято в едно блато“, „Шегобишко на острова на чудесата“, „Коледни вълнения“, „Машина на времето“, „Космическа приказка“, „Отмъщението на Зайчето Питър“ и др.

Студията приема участници всяка година през октомври-ноември.