Славейковци приветстваха новата Учебна 2021/2022 г.

На прекрасен празник, учениците на Второ основно училище „П.Р.Славейков“ високо, ясно, силно и звучно приветстваха с „Добре дошла“ Новата Учебна 2021/2022 година.

Най-развълнувани бяха 128 първокласници /5 паралелки/, които бяха на тържеството – трепетни, притихнали, сериозни /само един ревящ, но бързо успокоен/. И тази година интересът на родителите към първите класове надвишава броя на допустимите места.

„Привилегия е да учиш във Второ основно училище“ – каза заместник-ректорът на Тракийски университет доц.д-р Генчо Вълчев. Окуражителните му думи към първокласниците бяха, че просто ще сменят едните игри с други и ще продължат да учат, играейки и да играят, учейки.

Приказни герои заедно с Феята на знанието също отправиха своите пожелания към първокласниците. Към тях емоционално и сърдечно се обърна и директорът на Второ основно училище Милена Желязкова: „Пожелавам ви да бъдете здрави, трудолюбиви, умни! Да повярвате на своите учители и да вървите смело напред по пътя на Знанието! Всички ученици да са успешни, вдъхновени и да бъде една успешна нова Учебна година!“

На тържеството днес присъстваха още Татяна Димитрова – началник на Регионалното управление на образованието, Петър Калчев – директор на Регионален исторически музей, представители на Община Стара Загора и др.

Елегантни и развълнувани родители, изобилие на букети, кошнички с цветя, всякаква стилизация на цветя, елегантни първокласници и първокласнички, с огромни цветни раници, сплетени коси и лъчезарни очи изпълниха днес двора на Второ основно училище.

Една от закачките на деня беше раницата на една малка първокласничка, на която пишеше „Не ми дреме“. /Майката е явно с чувство за хумор!/.

Разбира се, че училището е нещо много сериозно, но в същото време е и забавно!

Абсолютно така и трябва да бъде!

Екип на Долап.бг