Ректорът на Тракийския университет откри реновираната сграда на Педагогическия факултет

На 13 септември 2021 г., в навечерието на големия християнски празник Кръстовден, изцяло реновираната сграда на Педагогическия факултет на Тракийския университет беше официално открита от ректора доц. д-р Добри Ярков и декана на учебното звено проф. Таня Борисова. Сградата е санирана със средства на университета на стойност 680 хиляди лева. Закупени са близо 50 нови климатици. Изцяло подменени и оборудвани са два компютърни кабинета и са отремонтирани санитарни помещения със средства на факултета.

Бижутата на обновената сграда са ефектни  знамена, светещи в цветовете на националния флаг и на знамето на Европейския съюз.

Ректорът доц. Ярков заяви, че всяка стъпка, която прави университетът, е крачка към признанието Тракийски университет – Стара Загора да бъде обявен за първия Зелен университет в България: „Днес е много хубав ден за Тракийския университет и аз се чувствам, може би, най-щастлив, защото виждам как се сбъдват моите мечти отпреди години. А те бяха всички сгради в Тракийския университет да са с по-малко разход на енергия, да пестят въглеродни емисии, да имат енергийни паспорти. Щастлив съм, че по време на  пандемичната обстановка, ние успяхме да завършим ремонтите на Педагогическия факултет и Медицинския колеж за много кратки срокове. До сега сме инвестирали над 10 милиона лева в енергийна ефективност и ще инвестираме още. Гордейте се, че работите и учите тук!“

Откриването беше съпътствано и с посрещане на първокурсниците във факултета, с музикална програма и представяне на професионалните направления и специалности.

Педагогическият факултет на Тракийски университет е втори по рейтинг в страната. Тази година бе изпълнен изцяло предвидения държавния прием от 220 бъдещи учители и са приети още 30 в платена форма на обучение.

Надя Лилова