Предстои „Отмъщението на зайчето Питър“

На 15 септември  2021г., от 19.00ч., на  сцената на Държавна опера Стара Загора ще бъде представена премиерата за деца „Отмъщението на зайчето Питър“. Това е  мюзикъл от Хариет Бушман. Преводът от английски език е на Станимира Дянкова. Режисьор е Йова Петкова. Хореографията е на  Анелия Димитрова, Богдана Сергеева, Ивелина Николова, Емилия Ставрева. Сценограф и художник на костюмите  е Теодора Джамбазова. Мултимедията е дело на  Борис Чуканов. Вокални педагози са Инна Андреева, Боряна Петрова. Музиката е на запис. Изпълнена е от оркестъра на Държавна опера Стара Загора с диригент Младен Станев.

Добре познатият литературен герой оживява на сцената на Държавна опера – Стара Загора, за да разкаже на малките зрители поучителна история за храбростта и смелостта, за отношенията между хората и животните и лошите постъпки, пораждащи жажда за справедливост.

Действието се развива в горската ферма на семейство Макгрегър, където животът на пернатите и опашати обитатели никак не е забавен. В една тъмна нощ бащата на Зайчето Питър намира смъртта си, прокрадвайки се в градината на г-н Макгрегър, за да откъсне няколко зелки и марули.

Опечалената заешка фамилия, начело със свирепия Лош Заек свиква всички животни от фермата, за да измислят хитър план за отмъщение. Кокошки, патета, плъхчета, мишлета, котки и жаби се обединяват, за да извоюват свободата и спасят живота си.

Какво ще направи малкото зайче Питър, за да спаси сестрите си – Флопси и Мопси – и защо репите, зелките и марулите помагат на лошия г-н Макгрегър да ги залови?

Дали тлъстите бутчета на смешните жаби ще се озоват в тигана на г-жа Макгрегър, сготвени на омлет с пачи яйца?

Защо животните крадат перушина от хралупата на г-н Фокс, с помощта на Джемайма Патравата патица, ще разберете като посетите спектакъла на мюзикъла за деца „Отмъщението на Зайчето Питър“ в залата на Държавна опера – Стара Загора! Участват солистите Елена Мишинова, Пролет Пенчева, Игнат Желев, Стоян Буюклиев, Инна Андреева, Ивайло Янев и Калин Любенов и над 30 деца от Детско-юношеската студия за опера и балет.

Dolap.bg