Вкусни ореховки с лимец – рецепта от EVIAs Kitchen

Огромна благодарност на Евгения Атанасова от EVIAs Kitchen за предоставената специално за Долап.бг рецепта

Вкусни ореховки с лимец 

1 яйце

½ ч. кафява или кокосова захар

½ ч. белен слънчоглед, смлян фино с 2 щипки сол в блендер

1/3 ч. едро смлени/счукани орехи

1 с.л. ленено брашно или счукано ленено семе

1 с.л. рожков

1/3 ч.л. канела

¼ ч. брашно от лимец с 1 ч.л. бакпулвер

Яйцето се разбива със захарта и щипка сол с миксер до удвояване на обема и побеляване. Прибавят се останалите продукти, като последно е брашното с бакпулвера. Върху намаслена хартия за печене с лъжица за сладолед /малка/ се поставят еднакви купчинки от сместа. Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса с обдухване 12-17 минути до покафеняване. Получават се около 12-15 сладки.

EVIAs Kitchen e здравословно кулинарно училище и мобилна кулинарна работилница за здравословна храна за малки и големи.

 При желание на групи деца и/или възрастни, кулинарното училище пристига на заявеното място /или в залата на Народно читалище „Родина”, Ст. Загора/ и представя в реално време приготвяне на бързи и лесни здравословни хапвания. Участниците в работилницата получават свои самостоятелни порции от всичко демонстрирано на живо, а после хапваме заедно. Ако има деца, при желание те се включват в готвенето и така, забавлявайки се, разбират за значението и качествата на полезната храна. Доброто хранене е особено важно, за да растем и се развиваме здрави и да осъществим пълния потенциал, които ни е даден от природата и живота.

 EVIAs Kitchen изнася презентации, демонстрации и дегустации за малки и големи, лекции за различните аспекти и форми на доброто хранене и здравословния начин на живот.

 Организира и Бутикови кулинарни събития /по заявка или по интереси/, както и кетъринг услуги, отново с качествени, естествени продукти в приятна атмосфера.

 Сътрудничи на здравословната интернет платформа “Инфинити мувинг дизайн” и разработва авторски рецепти за заведения за здравословно хранене.

 Досега EVIAs Kitchen е организирала над 47 работилници и кулинарни събития в Стара Загора, Димитровград, Казанлък, Нова Загора, Хасково и е била част от много други прояви в Южна България.

 Мото: „Здравето винаги е на мода”.

 Зад това EVIAs Kitchen стои Евгения Атанасова с над 29-годишен опит и практика в здравословното хранене /от 1992 г./. С няколко предавания по темата в ТВ Загора /Ст. Загора/ и ЕTV, с опит като готвач в бившия специализиран ресторант „Библиотеката” в Стара Загора, в кетъринга и поръчковите торти, хапки и плата, приготвени с пълноценни, истински продукти. С голям опит в организирането на кулинарни събития, част от организационния екип на фестивала “Здравей, здраве”, Стара Загора.

 „Бях на 16 години, когато започнах да се вълнувам от това как храната влияе на тялото и здравето ни. Извървях дълъг път, когато все още нямаше достатъчно информация или интернет, учех сама чрез опита и желанието да разбера кое е най-добро за човека. Постоянно надграждам своите знания и следя най-новите научни открития в тази област. Вярвам, че като хора имаме много общи неща помежду си, но също съм се уверила, че всеки от нас е индивидуалност, която аз уважавам. Изпитвам любов към готвенето и създаването на рецепти, които са достъпни за всеки, и същевременно са вкусни и добри за нас. Не вярвам, че ако нещо е полезно, то не е вкусно. Не – просто не е приготвено и съчетано добре. Убедена съм, че може и да е вкусно, и да е полезно. Ние сме част от природата и тя е сътворила най-доброто за нас.”