Изгражда се камбанария до храма на Богородична стъпка

На 8 септември 2021 г. Православната църква отбелязва Рождество на Пресвета Богородица или както народът нарича този ден Малка Богородица. Това е и храмов празник на параклиса „Св. Рождество Богородично“. Той се намира в сакралната местност „Богородична стъпка“, на километър – два от центъра на Старозагорските минерални мани.

Тази година ротарианецът Жоро Добрев и семейството му, заедно с техни приятели, инициираха направата на камбанария на Богородична стъпка. Преди 6 години Тракийско дружество „Одринска епопея“ дари три камбани за бъдещата камбанария, която да се издигне до храм „Св. Рождество Богородично“, но все излизаха причини, които пречеха това да се случи. Тогава, по време на едноименния Национален фолклорен тракийски събор, отец Йордан Карагеоргиев освети камбаните, но те останаха на съхранение при кмета на селото инж. Станчо Станев.

На 22 август т.г. отец Йордан Карагеоргиев освети голям железен кръст, който ще бъде поставен на върха на камбанарията. Сега дейностите по съграждането й са напреднали много.

Цялостната конструкция ще бъде осветена в 12:00 ч. на 8 септември 2021 г.

Канят се миряните са присъстват на събитието.

Росица Ранчева