Красива амазонка от „Бага Тур“ издаде своята първа стихосбирка

„Сбъднах си една мечта…Не беше лесно, особено накрая, но не съм сама. Снощи не представих поезия, а душа.В тъмнината светеха толкова много звезди, на които с цялото си сърце благодаря, че дойдоха и чувстваха заедно с мен. Усещах се споделена“ – това написа в своята страница във Фейсбук Илияна Семерджиева – едно от най-красивите лица на Прабългарска школа за оцеляване „Багатур“. Представянето на първата стихосбирка „Стихове на една бяла девойка“ на Илияна се състоя във вторник, 10 август,в двора на Къщата на Архитекта.

„Независимо с какво се занимаваш в твоето кратко време на тази земя, колко си успешен и колко ти е трудно, сякаш смисълът се изпарява, ако нямаш с кого да споделиш. Аз имам голямо съкровище и съм щастлива…А какво предстои? Ще се усъвършенствам като творец, но си пожелавам човекът слънце в мен да не се променя, защото в моя дом е светло, пък и виждам, че огрявам и други… И близки, и далечни.И всеки, който мечтае, нека бъде смел и не отлага. Времето не пита и не чака, то си взема, когато си реши. А пък аз ще помагам и вдъхновявам, ще подкрепям с каквото и както мога. Всеки заслужава! Сбъдвайте мечтите си, обичайте силно и бъдете светлинки… Светът се нуждае от вас!“ – казва Илияна.

Тя е красивата амазонка на „Багатур“, ръководител на група „Ахинора“ към школата. Помощник инструктор е в група за древни танци и обичаи „Пагане“, пак там. Завършва ГПЧЕ“Ромен Ролан“, а после Софийски университет – специалност Европеистика. Илияна Семерджиева е бивш състезател по художествена гимнастика с много награди, тя има уникално сценично присъствие в много танци от древността, които представя „Бага Тур“. Стреля с лък, може да си служи с бич и е перфектна ездачка.

Освен че пише стихове, е и чудесна поп-певица със собствено дуо /китара и вокал/ с името „Небула“.

Специално за „Долап“ Илияна избра едно от стихотворенията в първата си книга.

На добър час, талантливо момиче!

Уляна Кьосева