Италианско съвършенство в най-добрата комбинация: Lavazza и MARTINI обявяват ексклузивно сътрудничество в България

Световноизвестната италианска компания за кафе и водещото име в италианското винопроизводство обединяват усилия, за да създадат изключителен коктейл на базата на кафе, като предлагат на българските потребители подобрено вкусово изживяване в избрани точки за продажби от август до началото на септември

10 август 2021 г. – Lavazza и MARTINI, вечните световни икони с италианско качество обявяват специален проект за сътрудничество, с който отпразнуват истинския италиански вкус в България. Като обединяват своя опит в кафето и винарството, родените в Торино италиански компании съчетават уменията и силите си, за да предложат на българите изключително вкусово изживяване.

Резултатът от това сътрудничество е Lavazza Fiero, чисто нова рецепта на базата на кафе, внимателно разработена от експертите на Lavazza Training Center заедно с екипа на MARTINI. Използвайки уменията си за правене на кафе и вино, те внимателно проучват съставките и техните характеристики, като намират идеалния начин да комбинират вкусовете, които подчертават аромата на кафе Lavazza Tierra Колумбия и интензивността на Martini Fiero, без да правят компромис с крайния вкус, което гарантира ненадминато изживяване.

Една от най-емблематичните марки в света, MARTINI е водещото име в италианското винопроизводство и доставчик на най-висококачествени ароматизирани и пенливи вина. Специфичният сладко-горчив вкус на серията напитки MARTINI, носител на множество отличия, е резултат от тайни смеси на повече от 40 растения от различни места по света. Създадено за първи път през 1863 г. в Торино, портфолиото на MARTINI е изключително богато и включва MARTINI Fiero, основна напитка в рецептата с кафе, разработена в сътрудничество с Lavazza.

Основана в същия италиански град през 1895 г., Lavazza винаги е била синоним на автентично италианско кафе и през последните 125 години компанията допринася за разпространението на кафе културата в световен мащаб. Страстта на компанията към върхови постижения и качество превръща всяка чаша в уникално преживяване, а авангардният й дух прави иновацията един от ключовите стълбове на нейната идентичност. Тези ценности вървят ръка за ръка с ангажимента на компанията за устойчивост, насочен към подкрепа на общностите и страните, в които работи, като Tierra Colombia наистина е перфектното представяне на устойчивите проекти, изпълнявани от фондация Lavazza в Южна Америка.

Lavazza Fiero ще се сервира на избрани места в България от август до началото на септември, но можете да се насладите на вкуса на този уникален коктейл дори в уюта на своя дом – просто следвайте указанията по-долу и се пригответе за изключително вкусово изживяване.

Подготовка на Lavazza Fiero

 Съставки за ликьора

 • 70 мл Martini Fiero
 • 150 г кубчета лед
 • 70 мл тоник
 • 15 мл Lavazza Tierra Колумбия (еспресо ристрето)
 • 1 резен портокал

 Необходими кухненски пособия

 • Чаша 300 мл
 • Нож
 • Сламки
 • Мерителна чашка

 Приготвяне

 • Разрежете портокала наполовина и нарежете резенчетата
 • Охладете чашата и я напълнете с кубчета лед
 • Изсипете Martini Fiero
 • Добавете тоник и разбъркайте
 • Сложете настъргана портокалова кора
 • Изсипете отгоре еспресо ристрето
 • Сервирайте със сламка

Повече информация и подробности за местата, където може да опитате този коктейл: https://www.facebook.com/1840337832948115/posts/2930632337251987

За Lavazza Group

Основана през 1895 година в Торино, италианската компания за кафе Lavazza е собственост на семейството Лаваца от 4 поколения. Като една от най-важните компании в сектора, групата оперира в над 140 държави чрез дъщерни дружества и дистрибутори и с над 4 000 служители, 70% от приходите идват от пазари извън Италия. Компаниите, част от групата на Lavazza, включват френските Carte Noire и ESP (придобити съответно през 2016 г. и 2017 г.), датската Merrild (2015), северноамериканската Kicking Horse Coffee (2017), италианската Nims (2017) и австралийската компания Blue Pod Coffee Co (2018). В края на 2018 г., след придобиване, бе създадено бизнес звеното на Lavazza Professional, което включва водещите сектори Office Coffee Sector (OCS) и вендинг системите Flavia и Klix.

За MARTINI

Една от най-емблематичните марки в света, MARTINI® е водещото име в италианското винопроизводство и доставчик на най-висококачествените ароматизирани и пенливи вина. Отличителният горчив вкус на серията напитки MARTINI е резултат от тайни смеси от повече от 40 растения от цял свят. Създадено през 1863 г. в Торино, Италия, портфолиото на MARTINI днес включва: MARTINI Fiero, MARTINI Riserva Speciale Rubino, MARTINI Riserva Speciale Ambrato, MARTINI Riserva Speciale Bitter, MARTINI Bianco, MARTINI Rosato, MARTINI Rosso, MARTINI Extra, MARTINI Extra, MARTINI Extra Prosecco и MARTINI Rosé Extra Dry.

За повече информация, моля, посетете www.martini.com.

MARTINI и логото на компанията са търговски марки. MARTINI е част от портфолиото на Bacardi Limited, със седалище в Хамилтън, Бермудите. Bacardi Limited се отнася до групата компании на Bacardi, включително Bacardi International Limited.