Конкурс за избор на „Царица Августиада“

Конкурс за избор на Царица Августиада организират Търговско-промишлена палата – Стара Загора и компания OINORAMA wineconsulting & businesssolutions, в партньорство с Община Стара Загора по време на десетия юбилеен Фестивал на виното и културното наследство Августиада. Той ще се проведе на открито, на Античната улица в Стара Загора от 24 до 26 септември 2021 г. Фестивалът е включен в програмата на Празника на града – 5 октомври.

Традиционно в рамките на събитието ще се избере Царица на Августиада като посланик на Фестивала. Тя ще получи оригинална корона и заедно с двете си подгласнички ще бъдат наградени с парични и предметни награди. Те ще вземат участие в официалното откриване на фестивала. Всички участнички в конкурса ще получат подаръци, осигурени от организаторите и спонсорите.

Организаторите отправят покана към момичетата и младите жени от община Стара Загора на възраст над 16 години да се включат в предварителния кастинг и да станат част от уникалната проява, чрез конкурса за избор на Царица на Августиада 2021.

Кандидатките за участие в конкурса могат да се записват от 5 август до 10 септември 2021 г. в офисите на Търговско- промишлена палата – Стара Загора, ул. „Г. С. Раковски” 66 и в Обществен дарителски фонд Стара Загора, ул. „Граф Игнатиев” 14, в работни дни от 10:00 до 17:00 ч., или на имейл office@fund-sz.org.

Кастингът, на който ще се подберат претендентките, ще се проведе на 11 септември 2021 г. от 12:00 ч., във фоайето на Държавна опера – Стара Загора, а конкурсът – на 24.09.2021 г. от 20.30 ч. на открита сцена на Античната улица на римския град Августа Траяна.

За повече информация – в Туристическия информационен център към Община Стара Загора или на тел: 042 627098.

Предстои оспорвана надпревара, коя от претендентките ще стане посланик на Фестивала Августиада 2021 и на нашия град – казват организаторите на Фестивала на виното и културното наследство Августиада.