Отлично се представиха старозагорци на „Орфеево изворче“

Над 10 отличия заслужиха старозагорските участници в 21-вото издание на Националния фолклорен конкурс „Орфеево изворче“, който събра близо 500 индивидуални изпълнители и камерни музикални състави. Конкурсът се проведе на 17 и 18 юли 2021г. в Регионален исторически музей- Стара Загора с подкрепата на Община Стара Загора.

В пета и четвърта възрастова група златен медал и плакет получиха възпитаниците на НУМСИ „Христина Морфова“ Динко Стайков и Цветелин Димитров, както за индивидуалното им така и за дуетното им изпълнение на акордеон.

В трета възрастова група с първо място бе отличен Антон Бохуров от НУМСИ „Христина Морфова“ на акордеон. Чудомир Стойчев –ЦПЛР Стара Загора взе второ място с изпълнението си на тамбура, а Снежина Добрева от ДЮНХ „Жарава“ при НЧ „Родина 1860“ стана трета с народно пеене.

Във втора възрастова група журито отсъди бронзов медал за Габрина Станимирова за изпълнението ѝ на тамбура.

На 18 юли т.г. бяха присъдени още няколко златни медала за ДЮНХ „Жарава“ при НЧ „Родина 1860“ за индивидуално народно пеене в първа възрастова група за Мария Златева и Катерина Денева, Формация за народно пеене „Жарава“ – златен медал и плакет, за Секстет, както и за индивидуално пеене за Иванина Динева и Мирела Димитрова. Дария Стоянова от НЧ “Железник 1988“ също бе отличена със златен медал.

Всички участници бяха на изключително високо ниво, отлично подготвени и уверени.

Поздравления за всички наградени. Пожелаваме им здраве, прекрасно лято и да не спират да се трудят и заслужат още по-високи отличия!