Оперното изкуство сред младите хора популяризират в Стара Загора

Концертът  „Хора като книги“ събра снощи в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора младежи и девойки любители на оперното изкуство. Той бе организиран от Международния младежки център и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Целта на проекта е да се популяризира оперното изкуство сред младите хора. В основата е темата за любовта, пречупена през призмата на метафората за хората като книги. Концертът е своеобразно начало на едноименния формат, включващ поредица от инициативи, целящи за запознаят младите хора с интересни и любопитни личности

Музикалният спектакъл бе дело на младите таланти от Национална музикална академия „Професор Панчо Владигеров“ – Анастасия Алтукова, Васо Параскева, Лора Радева, Мериам Шамс, Симона Тодорова, Живко Добрев, Стоян Буюклиев, на рояла – Мирослав Георгиев. Графичното оформление на музикалния проект е дело на Никол Нанкова.

Артистите представиха творби от Шопен, Рахманинов, Тости, Доницети, Черкин, Верди и Пучини.

В предстоящите седмици младите оперни артисти ще представят музикалния спектакъл и в други градове на област Стара Загора.