Безплатна прожекция на открито на успешния филм „Шибил“ в Стара Загора

На 21 юли 2021 г.(сряда) от 20.30 часа на Античния форумен комплекс „Августа Траяна“, старозагорци ще могат да се насладят на безплатна кинопрожекция на открито на филма „Шибил“.

Една трогателна филмова история за невъзможната любов на Шибил и Рада, която покори света. Голяма част от успеха на лентата се дължи на нестандартно поднесения разказ, който минава през очите на спътника на Шибил, неговата душа и отражение, а именно собствения му кон.

Филмът се завръща в България след прожекции на 6 континента, 49 държави и завоювани 136 награди. Последната награда, която филмът получава, е Платинената Реми за „Най-добър международен филм“, която нарежда изключително младия режисьор Никола Бозаджиев до Дейвид Линч, Стивън Спилбърг, Джордж Лукас, Братя Коен, Оливър Стоун и Ридли Скот, които също вземат своята дебютна награда от най-стария фестивал за независимо кино – Worldfest-Houston, USA.

Великолепната авторска музика на Георги Стрезов номинира „Шибил“ редом до „Паразит“, „Хотел Мумбай“, „Болка и величие“, „Джуди“ и „Вади ножовете“ на Международния фестивал за звук и филмова музика в Хърватска.

Много фактори правят този филм успешен по света, но не на последно място е участието на българската природа в разказа, запечатана в пълното си величие от оператора на филма – Стефан Врачев, който печели 14 награди за „Най-добро операторско майсторство“.

Това е повече от филм, това е филм с кауза.

Павлина Дудева