Славейковци – финалисти в Националното състезание по информационни технологии „IT Знайко“

Наградени ученици от Второ основно училище„П. Р. Славейков“ във финала на Националното състезание по информационни технологии „IT Знайко“

За пореден път учениците от 2.А клас, паралелка с изучаване на предприемачество и програмиране (ИУЧ), се представиха достойно на финала на Националното състезание по информационни технологии „IT Знайко“.

Пламена Панчугова е класирана на първо място, а Ивайло Георгиев получи грамота за дизайн. Достойно се представиха и съучениците им Гергана Аврамова, Дара Дочева, Симона Радева, Рада Арабаджиева, Ралица Йорданова, Камелия Атанасова и Мартин Кондузов.

В продължение на две години учениците работят под ръководството на г-жа Денка Иванова, като през този период преминаха и обучение по проект по информационни технологии „Образование за утрешния ден“.

Наградите на учениците връчи г-жа Милена Желязкова, директор на Второ основно училище „П. Р. Славейков“, гр. Стара Загора.

Състезанието е организирано от сдружение „Образование и технологии“, с подкрепата на Майкрософт България и издателство „Изкуства“. Ръководители на проекта са проф. д-р Румяна Папанчева и доц. д-р Красимира Димитрова.