Честит рожден ден на нас! Долап.бг стана на 5 години!

Преди 5 години на днешния Еньовден – 24 юни – в пространството на хилядите електронни медии се появи и нашият сайт www.dolap.bg. Пространството му е със „син флаг“ – като зона, екологично чиста от политика, скандали, клюки и интриги. И дружаща единствено със събития и хора, които правят деня ни по-смислен и по-красив.

www.dolap.bg е единственият в Стара Загора сайт за култура, изкуство, образование, православие. Имаме привилегията сами да избираме темите и събеседниците си, като винаги се придържаме към добрия тон и правилния български език. Държим смело курс към светлата страна на живота и не преставаме да търсим вярата, надеждата и любовта дори в най-трудните времена на изолация и страх.

За тези 5 години сайтът ни се превърна в сериозно информационно издание, в което най-голямата и най-ценната част са авторските текстове, а не пре-публикувани ПР съобщения. Ние бяхме, съпреживяхме, участвахме в събития и ги претворихме в статии с емоция и отношение. Направихме интервюта, които са безценни.

И нещо повече. Редакционната колегия на сайта ни внесе номинации за Награда „Стара Загора“ на достойни хора и колективи и те получиха наградата – Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“, доц. д-р Алексей Стоев, Иван Матев, проф.Марин Добрев, а за награда „Млада Загора“ – Мариан Божидаров, Симон Павлов, Йоан Михайлов.

Вярваме, че журналистите затова са „4-тата власт“, защото могат със словото да променят /ние искаме за добро/ човешки животи. Да отличат хората на духа, да засилят светлината на прожекторите към тях, да пренесат думите им към аудиторията си.

Нашият сайт реализира съвместно с Община Стара Загора и Международен младежки център поредицата от срещи с видни старозагорци „Красивите лица на Стара Загора“. Вълнуващи и впечатляващи срещите с почетните граждани на Стара Загора – големият учен, дарител и общественик проф. Минко Балкански и световната оперна прима Веселина Кацарова, Негово високопреосвещенство старозагорския митрополит Киприан, ученият от европейски мащаб доц. д-р Алексей Стоев,  математикът Любомир Любенов, социологът д-р Първан Симеонов, уважаваният телевизионен водещ Антон Хекимян, създателя на прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ Райчо Гънчев.

Готови бяхме и с продължението „Красивите лица на Стара Загора“-2, което трябваше да започне на 12 март миналата година, но….Започна едно друго време за целия свят, уви!

Повече от всичко вярваме, че думите имат способността да лекуват човешките души, да повдигат духа, да мотивират, да възраждат. И се стремим за тази цел да си служим с тях.

Благодарим от сърце на Община Стара Загора, че ни припозна и повярва в нас още със създаването ни преди 5 години. На новите си приятели от Тракийски университет. На славните училища – 2 ОУ „П.Р.Славейков“, 4 ОУ „Кирил Христов“, 6 ОУ „Св. Никола“, СУ“Иван Вазов“, ГПЧЕ“Ромен Ролан“, ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“, на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, с. Хан Aспарухово, Община Стара Загора, лично на големия математик и приятел Любомир Любенов, на Център „Алтернатива“, на НЧ“Николай Лилиев“, на Общински съвет-Стара Загора, на Емил Енчев.

Специални благодарности на героичната Детска градина №10 „Светлина“ за приятелството и вдъхновението, което черпим от деца и преподаватели!

Благодарим на сътрудниците си, които също като нас, в името на мисията, безплатно, но с много старание, отговорност и вещина, пълнят страниците ни с доброта и мъдрост.

Благодарим на хилядите си читатели от страната и света  за доверието, за предпочитанията и за добрия вкус!  Очакваме и за в бъдеще Вашата подкрепа!

Честит ни рожден ден! И нека все така бъдем в пространството – с достойнство, оригинални, неповторими, начало и начело!

Уляна Кьосева

Росица Ранчева