Творчески дух цари при бъдещите ветеринари

С отлично премерен хумор и закачки в късния следобед на 23 юни 2021 г. завърши отдавна чаканият и подготвян „Ден на талантите“ в Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ в града на липите.

Авторите на сценария и главни организатори – психологът д-р Милен Минев и неговата творческа партньорка, преподавател по философия Йорданка Петрова, заедно с членовете на Ученическия съвет в гимназията, направиха реверанс пред колектива на училището. Те за пореден път доказаха, че общуването чрез такива дейности обогатява отношенията между учениците, разкрива личностния им потенциал и носи радост и удовлетворение.

На откритата сцена в двора на училището 25 участници в горещия следобед, с намигване на слънцето и облаците, сред дъх на липи, танцуваха, пяха, представяха рисунки и фотографии.

Мирчо Христов, младежки работник от Международния младежки център, запозна учениците с лятната доброволческа програма „Покажи на тия хора“ неслучайно. Възпитаниците на професионалната гимназия многократно са се включвали в доброволчески мисии досега.

Водещите Деси-Слава Иванова и Димитър Недялков с усет насърчаваха талантите на сцената.

Четиричленното жури, представено по оригинален начин, бе приятно изненадано, че в бъдещите ветеринари гори творчески пламък!

След трескаво очакване от страна на изпълнители и публика, д-р Лидия Блажева, председател на журито, обяви резултатите. Всеки участник получи красиво изработена грамота и малък подарък.

Престижното първо място получи тандемът Божидар Иванов, 9Б/ танцьор/ и Иво Еровски, 9А / музикален съпровод/. Двамата съученици и приятели получиха дрон за видеозаписване. Може би, това ще е начало на ново хоби?!

Денят на талантите“ разкри нови хоризонти в извънучебния живот на учениците, показа таланти, обедини приятелския дух сред подрастващите! А техните преподаватели останаха удовлетворени и горди с възпитаниците си!

Патриция Ахчиева,

Старши учител в НПГВМ „Иван Павлов“