Лятна доброволческа програма за младежи организират в Стара Загора

Международният младежки център (ММЦ) в Стара Загора организира Лятна доброволческа програма за младежи между 15 и 30 години.

Инициативата започва с откриващо събитие на 3 и 4 юли 2021 г. и е с обща продължителност три месеца. Във фокуса на програмата е стимулирането на доброволчеството сред младите хора и ефективното използване свободното време на младежите.

Участниците в програмата ще имат възможността да се включат в ежеседмични срещи, свързани с:

– Реализиране на ММЦ доброволческа мисия

– Участие в неформални, забавни срещи за сплотяване и опознаване на групата

– Реализиране на мисия, инициирана от самите участници

– Участие в ежемесечна среща за рефлексия и планиране.

В рамките на програмата младите хора ще имат възможност да реализират свои доброволчески мисии в различни сфери, свързани с подкрепа за животните, екология и опазване на околната среда, организиране на събития, изкуства и творчество, помощ за нуждаещи се хора.

При включването си в програмата, всеки младеж ще получи Доброволческа книжка. В нея ще бъдат отбелязани всички инициативи, в които са участвали младите хора и уменията, които те са развили.

Лятната доброволческа програма е подходяща за младежи между 15 и 30 години. Записването става с регистрация до 28 юни на следния линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeOvppyeIFooPoPxpVU81eitw0GeeJs8UFUONfO8yCEu0RbMg/viewform