Филм на роменролановец с две престижни награди от Правец Филм Фестивал

„One More Page“ на Григор Дянков от 11 „и“ клас – носител на две престижни награди от Правец Филм Фестивал разказва:
„Истории. Филмите разказват истории – някои са весели, други поучителни, други тъжни, четвърти са страшни. Преди 2 години започнах да се занимавам с режисура, понеже вече имах опит с фотографията. Две много различни неща са, въпреки че и при двете се ползва камера. Светлина, композиция, актьорска игра – всички тези неща трябват да се вземат под внимание. Една секунда от от даден филм се равнява на 24 отделни снимки, на които ти рисуваш с помощта на светлината.
Правец Филм Фестивал се провежда за втора година като предоставя възможност на много млади хора да развият градивното си мислене в областта на филмовото изкуство. Основните правила са, че трябва да се изготви късометражен филм с поне 3 от изброените от фестивала теми.
При направата на филма участваха много мой приятели като някои от тях са Кристиана Кърнева, Теодор Христов, Явор Кьосев, Мила Стоева, Давид.
Тази година моят филм спечели 2 награди като едната е най-престижната (Best Picture Award) и се дава на филма, справил се най-добре във всички критерии – история, кинематография, идеи, техническа част и тн. Другата награда е за най-добра кинематография („Boris Nikolov“ Best Cinematography Award), която се дава на най-добре заснетия филм.
Филмът ми за тази година се казва „One More Page“ и се разказва за мъж, който разказва на история от детството си на жената, с която е излязъл.
Каква е историята и какво се случва с него ще разберете ако гледате филма! Може да го намерите в YouTube канала – Grisho Dyankov“.