Арт базар радва старозагорци през уикенда

През уикенда малки и големи взеха участие в арт базар „Алея на художниците“, който се проведе на кестеновата алея в старозагорския парк „Пети октомври“. Инициативата беше организирана от Община Стара Загора и представителството на Съюза на българските художници – клон Стара Загора.

В събитието се включиха творци от Стара Загора и областта като твориха и рисуваха заедно с най-малките. Децата се забавляваха и научиха много нови техники на рисуване, oбработване на вълна и дърворезба.

Сред творците, които взеха участие бяха: Галя Колева и Ивана Колева, Екатерина Михайлова, Милен Иванов, Вичка Иванова, Наньо Нанев, Мина Нешева и нейните приятели Георги и Златко, Албена Венкова, Румен и Жасмина Милкови, Мария Филева, Светлин Стоев, Донка Миткова, Даниела Дохчева, Людмила Фуйка, както и представителите на Център за подкрепа на личностното развитие към Община Стара Загора- Милен Алагенски и Иво Козаров, Школа по изобразителни изкуства при  НЧ „Родина1860“ – М.Алипиева и Т.Полихронова, НЧ“ Христо Танев“ – Сашо Сандев, НЧ „Родина“ и Сдружение „ТворецЪ“.

По време на арт базара твориха и част от участниците в 25- тия Международен пленер по живопис „Дружба“ 2021.