„Мъжкарят“ – гостуващ спектакъл на сцената на ДТ“Гео Милев“

ГОСТУВАЩ СПЕКТАКЪЛ на сцената на ДТ «ГЕО МИЛЕВ»-СТ. ЗАГОРА

на 17 юни (четвъртък) 19 часа

гостува спектакъла „МЪЖКАРЯТ “

автор: Димитър Никленов

Жанр: Комедия / Драма

Участват: ИВО ЙОНЧЕВ и СВЕТЛА ТОДОРОВА

„МЪЖКАРЯТ“ е съвременна българска театрална постановка, създадена по авторски текстове от едноименната монодрама на автора Димитър Никленов и написана по действителен случай. Историята проследява живота на млад мъж и млада жена израстнали на село, първия им любовен трепет и неизживяната любов поради преселване в големия град, една неочаквана среща след повече от 20 години с равносметка за отминалото и едно решение, което променя всичко….

Димитър Никленов е роден през 1949 г. Той е автор на десетки книги за деца, сценарии за телевизионни филми, излъчени по БНТ, радиопиеси и драматизирани приказки за БНР и Радио Стара Загора. Негови пиеси за деца са поставени и играни с успех в куклените театри на Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Търговище и др. Приказки и пиеси на автора са превеждани на английски, персийски, испански, турски, руски и в Македония. Член на СБП. Ръководител на Клуб „Млад писател“ при НЧ “Родина 1860“ и на вестник „Teen’s paper“.

Светла Тодорова е една от най-обичаните актриси с многобройни роли на сцената на ДТ“Гео Милев“, в чийто състав е от 1997г. Ръководи собствена Младежка театрална студия „Движение“ при НЧ„Св. Климент Охридски – 1858“ – Стара Загора.

Иво Йончев е български актьор. От 2000 г. участва в различни реклами, телевизионни сериали, филми и театрални постановки, като паралелно с това управлява проекти в сферата на маркетинга и рекламата.

През 2011 г. прави режисьорския си дебют с иновативно театрално представление, съчетаващо театъра и психологията – „Когато котката я няма“ по текстове на Дж. Мортимър и Бр. Кук. Постановката се играе на различни сцени в страната в продължение на 4 години. По-голяма популярност придобива след участието си в 4 от 5те сезона на ТВ сериала „Под прикритие“ в ролята на инспектор Манолов от ГДБОП (2011 г. – 2015 г.)

При спазване на 50 % посещаемост и пълна дезинфекция на залата

БИЛЕТИ:Fb: ИМПРЕСАРСКА АГЕНЦИЯ „СМОЛЕВИ”и Fb: Kety Angelova

и на касата на ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР „Гео Милев”

0887 240451 – КЕТИ АНГЕЛОВА Сайтът е: https://art-theatre.alle.bg/