Четвъртокласници посетиха Община Стара Загора

Учениците от 4 “г“ клас от ОУ „Кирил Христов“ с класен ръководител Цонка Янкова посетиха днес Община Стара Загора. Те бяха посрещнати от зам.-кмета Милена Желева пред берелефа на първия кмет на град Стара Загора Петко Рачов Славейков. Там Желева им разказа кратка история на града. Децата  разгледаха снимките на всички кметове на Града на липите от Освобождението до днес.

Четвъртокласниците с интерес посетиха кабинета на градоначалника Живко Тодоров и седнаха на кметския стол.

Децата бяха посрещнати още в зала „П.Р.Славейков“, където се провеждат заседанията на Общинския съвет. Там председателят на местния парламент Мария Динева запозна любознателните гости  с работата на общинските съветници , показа им как се гласува и се приемат решения. Четвъртокласниците  се запознаха и със секретаря на общината – Делян Иванов,  който им разказа за общината като административна единица. Под формата на игра децата се запознаха с любопитни подробности за общините в България.

Четвъртокласниците посетиха още Центъра за градска мобилност. Началникът на отдела Добрин Влайков им демонстрира как действа системата в реално време, както и натовареността на няколко кръстовища.

С любопитство децата задаваха много въпроси за работата на кмета, на общинския съвет и на цялата структура на общината.

В края на визитата учениците получиха специални подаръци-значка, химикал и специално издание, представящо туристическите обекти в Стара Загора. Зам.-кметът пожела на всички деца да бъдат любопитни, креативни и да знаят, че с труд и работа се постига всичко.

От своя страна малките старозагорци подариха „Ключа на знанието“, изработен от тях на секретаря Делян Иванов.

Павлина Дудева