Проект „Достоен живот“ в Дневен център „Свети Свети Козма и Дамян“

„Днес официално бе завършена оранжерията, дарена ни от нашите приятели и дарители Зонта клуб, град стара Загора.Благодарение на новото ни съоръжение, ще можем да продължим да развиваме терапията по цветарство и градинарство в Дневния център!ЗаЕдно можем повече!“ – съобщиха от Дневен център „Свети Свети Козма и Дамян“.

Оранжерията е монтирана в двора на Дневен център за възрастни с ментални увреждания и хронични психични проблеми “Св. Св. Козма и Дамян” и е част от проекта “За достоен живот” на Зонта клуб – Ст. Загора, свързана с адаптираната програма за растениевъдство, част от терапиите в центъра.

На сесия на Общински съвет-Стара Загора през месец ноември 2020 г. с пълно единодушие беше дадено съгласие за финансирането на проект“ За достоен живот“ на СНЦ „Зонта клуб – Стара Загора“. Проектът е насочен към насърчаване интеграцията на хората с ментални увреждания и хронични психични разстройства в тясна или разширена социална среда за подобряване качеството им на живот. С изпълнението на проекта се цели създаването на общност и условията за живот на хората с проблеми при уважено човешко достойнство в защитена и разбираща среда, както и разработване основни умения за живот във всекидневието и възстановяване минималните социални знания на хората с ментални проблеми и хронични психични разстройства. Общата стойност на проекта е 13 120 лв, а исканата подкрепа от Община Стара Загора е в размер на 6 500 лв. Останалата част от финансовите средства ще бъдат осигурени от дарения от членовете на клуба. Основната цел на проекта е подкрепа на уязвими групи от населението в ситуация на медицинска и икономическа криза през трудните зимни месеци. Продължителността на проекта е 2 години.

Честито придобивка!

Долап.бг