Официално откриха кандидатстудентския прием 2021 в Тракийския университет

На 01.06.2021 от 10:00 ч. на западния вход на Ректората се проведе официалното откриване на кандидатстудентския прием в Тракийския университет (ТрУ). От 1 до 25 юни 2021 г. бъдещите студенти имат възможност да подадат своите документи на място в Ректората на Тракийския университет, както и онлайн посредством електронен формуляр на сайта на университета: https://ftt.uni-sz.bg/entrance-exams/register.php

Документи се приемат и във Филиала в град Хасково и във Факултета по техника и технологии в град Ямбол, както и в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация (ЦКПИ) и Националната асоциация за прием на студенти (НАПС). 

Срокът за кандидатстване с оценки от предварителни изпити или само с оценки от дипломата е от 1 юни до 7 юли.т.г.  

На откриването присъства ректорското ръководство на ТрУ, както и представители на деканските ръководства на основните структурни звена на университета, базирани в Стара Загора. Ректорът на университета доц. д-р Добри Ярков откри кандидатстудентския прием и увери бъдещите студенти, че в Тракийския университет те ще получат не само задълбочени теоретични знания, но и практически умения, които ще ги изградят като конкурентноспособни кадри на пазара на труда след дипломирането им във висшето учебно заведение.

Тази година кандидат-студентите имат възможността да избират от над 37 утвърдени и нови специалности след завършено средно образование. Първата желаеща да подаде документите си за кандидатстване беше абитуриентката от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ Анна-Мария Боянова. Тя пристигна на място малко след 10:00 ч. и получи от доц. д-р Добри Ярков специален подарък. Госпожицата сподели, че е избрала да продължи образованието си в специалност „Медицина“, заради добрите перспективи, които тя предоставя. До 10:30 ч. онлайн бях подадени над 20 заявления за кандидатстване. 

Официалното откриването на кандидатстудентския прием премина при засилен интерес и във Факултет “Техника и технологии” – Ямбол и във Филиал Хасково. Кандидат-студентите бяха приветствани и получиха специални подаръци съответно от декана на ФТТ доц. д-р Ваня Стойкова и от директора на Филиал Хасково доц. д-р Таня Паскалева.

На предварителните изпити през м. март и април т. г. в Тракийския университет, които се проведоха изцяло онлайн, се явиха с 49% повече кандидати от миналата година. От 28-ми юни до 2-ри юли ще се проведат редовните изпити в ТрУ, отново изцяло онлайн. Срокът за записване за тях е от 1-ви до 25-ти юни.

По време на кандидатстудентска кампания 2021 при изключително голям интерес бяха организирани Виртуален ден на отворените врати на 9-ти април, както и Фестивал на знанието на 19-ти май. На тези събития, желаещите да продължат образованието си в Тракийски университет, имаха възможност да се запознаят с предлаганите в университета специалности и да получат насоки за кариерното си ориентиране от утвърдени специалисти.

Деница Шишкова